Wie zijn wij?

De Stichting

Open handen

Stichting de Ezelshoeve is opgericht op 14 februari 2005 en sindsdien hebben we zo'n 400 ezels opgevangen, opgeknapt en doorgeplaatst naar nieuwe liefdevolle ezeladressen. 

Wil je meer weten over het ontstaan van de stichting, ons bestuur, ons beleid en wat al niet meer: 

Lees verder

Activiteiten

De stichting beschikt over een fysieke locatie, waar je kunt kennismaken met onze ezeltjes. Ook om te wandelen kun je bij ons terecht: direct achter onze weiden bevindt zich een prachtig bosgebied en onze ezels hebben er zin in! Maar ook een rondleiding of gewoon even knuffelen met onze ezels: alles kan.

 Leo 06

Activiteiten

ANBI

ANBI met kaderStichting de Ezelshoeve is een ANBI. Dit heeft een aantal voordelen: een ANBI betaalt bijvoorbeeld geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang. 

Uiteraard zijn er ook een lijst met verplichtingen (zie de website van de Belastingdienst). Eén daarvan is de wijze waarop de jaarcijfers gepresenteerd dienen te worden.

Dit gaat middels het formulier 650, hier te downloaden:

ANBI formulier

Jaarverslagen

Al sinds 2012 proberen wij jaarverslagen te maken die leuk zijn. Oftewel: verwacht geen droge documenten met heel veel tekst. Het zijn uitnodigende documenten met veel foto's en je wordt er ongetwijfeld vrolijk van!

Je vindt hier tevens onze 'Balans' door de jaren heen en ook dat is iets waar we terecht heel trots op zijn: we draaien al vele jaren stabiel of budget neutraal en de laatste jaren zelfs budget positief!

Jaarverslag

Jaarverslagen

De verhalen

Hier vind je wat uitgebreidere verhalen over onze ezels of actualiteiten, soms verteld door de ezels zelf! Foto: SiSi

SiSi 1965-2011

We noemen het een blog

Kerst-Opendag

We hebben helaas besloten dat we geen Kerst-opendag gaan houden dit jaar. Wij wensen niet mee te doen met al die discussies die er momenteel zijn. We gaan wel zorgen dat de hoeve in kerstsfeer komt, dus het is meer dan de moeite om langs te komen. 

Close