In Memoriam

Klik op de foto's voor een vergroting

Uriël

Jacq en Uriël

URIËL ♀

Geboren in: ongeveer 2006
Bij ons sinds: 16 augustus 2021

Uriël is een Poitou merrie

Van origine komen Poitou ezels uit de regio Poitou in Frankrijk, vandaar dus de naam. Vroeger leefden er veel van deze ezels. Vanwege hun grote postuur werden ze gebruikt om muildieren te fokken, die in de landbouw of in het leger werkten. Toen dit niet meer nodig was, begon het ras uit te sterven. Tegenwoordig is de Poitou ezel een zeldzaam ras geworden. In 1977 waren er wereldwijd nog maar 44 Poitou ezels over. Om het ras te redden, werd er een fokprogramma opgezet. Dankzij het op tijd ingrijpen van fokkers waren er begin deze eeuw alweer ruim 400 Poitou ezels bekend. En zo dus ook onze Uriël!

Het verhaal van Uriël vind je op haar eigen blog. 

Meer foto's van Uriël vind je hier.

Kijk hier naar het prachtige filmpje van het vertrouwen tussen een mens en een ezel! 


Uriël is niet doorplaatsbaar.

Rafaël

Rafael 1

RAFAËL ♂

Geboren in: 2000
Bij ons sinds: 4 november 2021

Rafaël komt uit Rotterdam, waar hij vijftien jaar gewoond heeft. Omdat de eigenaresse gaat verhuizen en er geen plaats is voor een ezel in de voortuin, besloot zij dat Rafael een goede plek moest krijgen: de Ezelshoeve.

Rafaël heeft nogal wat 'ezelprobleempjes' zoals overgewicht, slecht hoefwerk, vaak hoefbevangen, en meer. De grond daar is (nogal natte) veengrond en dit hielp ook niet aan zijn hoefproblemen. Op de hoeve zal hij, al was het alleen maar door de drogere zandgrond, al minder problemen krijgen.

Hij is een schat, dat zie je op het eerste gezicht al! Een knuffelbeer en die kunnen we hier wel gebruiken 🥰

Rafaël is niet doorplaatsbaar.

HAROLD ♂

Geboren in: 1990
Bij ons sinds: april 2018

Harold kwam als véél te dikke ezel aan bij de Ezelshoeve. Hij is waarschijnlijk als jonge ezel al veel te dik geworden waardoor zijn ruggengraat (door het gewicht van zijn buik) totaal vergroeid is.Dit is zeker ook pijnlijk en daardoor is hij soms wat humeurig. Door de ziekte van Cushing (waar hij dagelijks medicatie voor krijgt) is zijn huid heel dun. In de zomer steken de vliegen hem op de benen die daardoor vol wondjes zitten. Zijn huid geneest erg slecht (ook een gevolg van Cushing) vandaar dat Harold in de zomer pyjamabroeken draagt (tot grote hilariteit van de bezoekers én media), zodat de vliegen hem niet kunnen steken. Ondanks zijn humeurig uiterlijk vinden wij Harold allemaal een heerlijke ezel.  

Harold is niet doorplaatsbaar.

Harold

Harold(1)

Lotje ♀

Lotje P

Lotje ♀

Geboren: 1999
Bij ons sinds: 13 december 2022

Lotjes maatje (en haar vader, 30 jr.) overleed 10 december 22 en Lotje (23 jr.) treurde 😢
De eigenaren besloten dat het ezelwelzijn van Lotje belangrijker is dan hun eigen verdriet en ze besloten dat het beter was voor Lotje om naar ons te komen. Een heel moedig besluit en wij wensen hen heel veel kracht en liefde met het verlies van twee ezels in twee dagen 🙏🏻Drie dagen later haalden we Lotje op en ze is een schatje 🥰 We hebben haar meteen bij Luuk en Saar gezet, zodat ze meteen 'vriendjes' had. Ze was namelijk nog niet geënt en we vonden de stress van meteen in de kudde zetten te gevaarlijk.

In het begin leek het heel goed te gaan. Lotje zocht aansluiting bij Saar, die dezelfde kleur heeft als haar vader had. Maar Saar wilde haar niet te dichtbij hebben. Na twee dagen stopte Lotje echter met eten. Nu zijn we al dagenlang intensief bezig, met hulp van onze vaste dierenarts, om er voeding in te krijgen. Ze begint haar vetreserves al aan te breken, wat heel gevaarlijk is. Vandaag heeft ze voor het eerst weer goede signalen gegeven, maar het blijft kantje boord. Het verdriet is zo heftig dat ze weinig zin meer heeft. Mensen: stuur haar liefde aub! ❤️

DONNA ♀

Geboren in: 1998
Bij ons sinds: oktober 2011

Donna was het ezeltje van het project "Eetje Eerlijk" van de Tilburgse Linde Braber en heeft zelfs een eigen stripverhaal, "Op avontuur met Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet in de (h)eerlijke eetbare stad". Alle verhalen spelen zich af in Tilburg en omgeving. Jarenlang organiseerde Linde Braber allerlei kinderactiviteiten met de door haar opgerichte "Speurneuzenclub". Donna trok ook regelmatig door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwden. Omdat Linde naar het buitenland vertrok, werd Donna bij de Ezelshoeve geplaatst. Donna toonde zich hier als een sociaal, aanhankelijk en vriendelijk ezeltje. Ze was gewend om met kinderen te werken en vond het nog steeds heerlijk om met haar kar op pad te gaan! Donna werd echter steeds trager en we zagen hoe zij zich door de dag sleepte. Na bloedonderzoek werd de diagnose Cushing gesteld, wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Donna krijgt hiervoor dagelijks medicijnen en maakt het redelijk goed. 

Donna is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Donna?

Donna

Donna(1)

Close