In Memoriam

Klik op de foto's voor een vergroting

Uriël

Jacq en Uriël

URIËL ♀

Geboren in: ongeveer 2006
Bij ons sinds: 16 augustus 2021

Uriël is een Poitou merrie

Van origine komen Poitou ezels uit de regio Poitou in Frankrijk, vandaar dus de naam. Vroeger leefden er veel van deze ezels. Vanwege hun grote postuur werden ze gebruikt om muildieren te fokken, die in de landbouw of in het leger werkten. Toen dit niet meer nodig was, begon het ras uit te sterven. Tegenwoordig is de Poitou ezel een zeldzaam ras geworden. In 1977 waren er wereldwijd nog maar 44 Poitou ezels over. Om het ras te redden, werd er een fokprogramma opgezet. Dankzij het op tijd ingrijpen van fokkers waren er begin deze eeuw alweer ruim 400 Poitou ezels bekend. En zo dus ook onze Uriël!

Het verhaal van Uriël vind je op haar eigen blog. 

Meer foto's van Uriël vind je hier.

Kijk hier naar het prachtige filmpje van het vertrouwen tussen een mens en een ezel! 


Uriël is niet doorplaatsbaar.

Rafaël

Rafael 1

RAFAËL ♂

Geboren in: 2000
Bij ons sinds: 4 november 2021

Rafaël komt uit Rotterdam, waar hij vijftien jaar gewoond heeft. Omdat de eigenaresse gaat verhuizen en er geen plaats is voor een ezel in de voortuin, besloot zij dat Rafael een goede plek moest krijgen: de Ezelshoeve.

Rafaël heeft nogal wat 'ezelprobleempjes' zoals overgewicht, slecht hoefwerk, vaak hoefbevangen, en meer. De grond daar is (nogal natte) veengrond en dit hielp ook niet aan zijn hoefproblemen. Op de hoeve zal hij, al was het alleen maar door de drogere zandgrond, al minder problemen krijgen.

Hij is een schat, dat zie je op het eerste gezicht al! Een knuffelbeer en die kunnen we hier wel gebruiken 🥰

Rafaël is niet doorplaatsbaar.

Close