In Memoriam

Klik op de foto's voor een vergroting

Uriël

Jacq en Uriël

URIËL ♀

Geboren in: ongeveer 2006
Bij ons sinds: 16 augustus 2021

Uriël is een Poitou merrie

Van origine komen Poitou ezels uit de regio Poitou in Frankrijk, vandaar dus de naam. Vroeger leefden er veel van deze ezels. Vanwege hun grote postuur werden ze gebruikt om muildieren te fokken, die in de landbouw of in het leger werkten. Toen dit niet meer nodig was, begon het ras uit te sterven. Tegenwoordig is de Poitou ezel een zeldzaam ras geworden. In 1977 waren er wereldwijd nog maar 44 Poitou ezels over. Om het ras te redden, werd er een fokprogramma opgezet. Dankzij het op tijd ingrijpen van fokkers waren er begin deze eeuw alweer ruim 400 Poitou ezels bekend. En zo dus ook onze Uriël!

Het verhaal van Uriël vind je op haar eigen blog. 

Meer foto's van Uriël vind je hier.

Kijk hier naar het prachtige filmpje van het vertrouwen tussen een mens en een ezel! 


Uriël is niet doorplaatsbaar.

Rafaël

Rafael 1

RAFAËL ♂

Geboren in: 2000
Bij ons sinds: 4 november 2021

Rafaël komt uit Rotterdam, waar hij vijftien jaar gewoond heeft. Omdat de eigenaresse gaat verhuizen en er geen plaats is voor een ezel in de voortuin, besloot zij dat Rafael een goede plek moest krijgen: de Ezelshoeve.

Rafaël heeft nogal wat 'ezelprobleempjes' zoals overgewicht, slecht hoefwerk, vaak hoefbevangen, en meer. De grond daar is (nogal natte) veengrond en dit hielp ook niet aan zijn hoefproblemen. Op de hoeve zal hij, al was het alleen maar door de drogere zandgrond, al minder problemen krijgen.

Hij is een schat, dat zie je op het eerste gezicht al! Een knuffelbeer en die kunnen we hier wel gebruiken 🥰

Rafaël is niet doorplaatsbaar.

HAROLD ♂

Geboren in: 1990
Bij ons sinds: april 2018

Harold kwam als véél te dikke ezel aan bij de Ezelshoeve. Hij is waarschijnlijk als jonge ezel al veel te dik geworden waardoor zijn ruggengraat (door het gewicht van zijn buik) totaal vergroeid is.Dit is zeker ook pijnlijk en daardoor is hij soms wat humeurig. Door de ziekte van Cushing (waar hij dagelijks medicatie voor krijgt) is zijn huid heel dun. In de zomer steken de vliegen hem op de benen die daardoor vol wondjes zitten. Zijn huid geneest erg slecht (ook een gevolg van Cushing) vandaar dat Harold in de zomer pyjamabroeken draagt (tot grote hilariteit van de bezoekers én media), zodat de vliegen hem niet kunnen steken. Ondanks zijn humeurig uiterlijk vinden wij Harold allemaal een heerlijke ezel.  

Harold is niet doorplaatsbaar.

Harold

Harold(1)

Lotje ♀

Lotje P

Lotje ♀

Geboren: 1999
Bij ons sinds: 13 december 2022

Lotjes maatje (en haar vader, 30 jr.) overleed 10 december 22 en Lotje (23 jr.) treurde 😢
De eigenaren besloten dat het ezelwelzijn van Lotje belangrijker is dan hun eigen verdriet en ze besloten dat het beter was voor Lotje om naar ons te komen. Een heel moedig besluit en wij wensen hen heel veel kracht en liefde met het verlies van twee ezels in twee dagen 🙏🏻Drie dagen later haalden we Lotje op en ze is een schatje 🥰 We hebben haar meteen bij Luuk en Saar gezet, zodat ze meteen 'vriendjes' had. Ze was namelijk nog niet geënt en we vonden de stress van meteen in de kudde zetten te gevaarlijk.

In het begin leek het heel goed te gaan. Lotje zocht aansluiting bij Saar, die dezelfde kleur heeft als haar vader had. Maar Saar wilde haar niet te dichtbij hebben. Na twee dagen stopte Lotje echter met eten. Nu zijn we al dagenlang intensief bezig, met hulp van onze vaste dierenarts, om er voeding in te krijgen. Ze begint haar vetreserves al aan te breken, wat heel gevaarlijk is. Vandaag heeft ze voor het eerst weer goede signalen gegeven, maar het blijft kantje boord. Het verdriet is zo heftig dat ze weinig zin meer heeft. Mensen: stuur haar liefde aub! ❤️

DONNA ♀

Geboren in: 1998
Bij ons sinds: oktober 2011

Donna was het ezeltje van het project "Eetje Eerlijk" van de Tilburgse Linde Braber en heeft zelfs een eigen stripverhaal, "Op avontuur met Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet in de (h)eerlijke eetbare stad". Alle verhalen spelen zich af in Tilburg en omgeving. Jarenlang organiseerde Linde Braber allerlei kinderactiviteiten met de door haar opgerichte "Speurneuzenclub". Donna trok ook regelmatig door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwden. Omdat Linde naar het buitenland vertrok, werd Donna bij de Ezelshoeve geplaatst. Donna toonde zich hier als een sociaal, aanhankelijk en vriendelijk ezeltje. Ze was gewend om met kinderen te werken en vond het nog steeds heerlijk om met haar kar op pad te gaan! Donna werd echter steeds trager en we zagen hoe zij zich door de dag sleepte. Na bloedonderzoek werd de diagnose Cushing gesteld, wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Donna krijgt hiervoor dagelijks medicijnen en maakt het redelijk goed. 

Donna is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Donna?

Donna

Donna(1)

Pepijn ♂

Geboren in: 1999
Bij ons sinds 17 november 2023

Pepijn is een heerlijke kerel, die in de afgelopen jaren behoorlijk verwaarloosd is geworden. Zijn baasje was al 91 en ondanks haar liefde voor dieren, 'zag ze het niet meer'. Met als gevolg dat hij er wat rommelig uitziet, zwaar doorgegroeide hoeven heeft en hier en daar wat wondjes. Maar wat een heerlijke kerel is dit. Op zijn tweede dag hier kon je hem al heerlijk knuffelen en kwam hij echt aandacht halen. Dit is echt een enorme knuffelezel.

Pepijn

Pepijn P

Zazou ♀

Zazou P

Zazou ♀

Vandaag hebben we Zazou en André (vernoemd naar André Hazes) opgehaald. Oh wat vonden ze het spannend om de ambulance in te gaan. Maar eenmaal op de hoeve en omringd door ezelgeluiden ging het heel snel beter. Zazou is een heel sterke ezelin en André is een beetje een volger. In augustus hebben we ze doorgeplaatst naar Sjaak, maar Zazou was te sterk en dominant voor Sjaak en André volgde haar alleen maar. Op 16-9 hebben we ze terug gehaald en sindsdien staan ze in de kudde. Een beetje kudde opvoeding kan geen kwaad.

Shiva

Shiva L

Shiva ♀

Geboren: 2017

Bij ons sinds 11 december 2023

Brahma is een fiere jonge vent, die samen met Shiva is weggekocht bij een "dierenspecialist". Oftewel broodfok en handel. Hij had geen paspoort of i.d. en de specialist wist ook niet dat zoiets nodig was. Maar hij wist ze wel voor €1.000 per stuk te verkopen aan naïeve burgers, die voor een paar geiten kwamen. Na 3 maanden hun best doen, zagen ze Shiva steeds verder achteruit gaan. Op het laatst kon ze niet meer lopen of staan en toen belden ze ons gelukkig. Shiva heeft al veulens gehad, maar was blijkbaar niet goed genoeg meer, waarna ze gedumpt werd. Shiva in de draagzak gehangen en de dierenarts, tandarts en hoefsmid laten kijken. Ze heeft de wil om te overleven en eet, eet, eet. Ze was 85 kg toen ze binnenkwam (vel over been).

Diva ♀

Geboren in: 29-6-2013
Bij ons sinds 30 juni 2022

EEN PRACHTIGE DAME VRAAGT ONZE HULP… DIVA 💖
Door onze ervaring met Uriël werden wij vanuit Duitsland gevraagd om weer een Poitou te helpen. Dierenarts Puck redde deze grote dame van ernstige verwaarlozing. Diva’s rechter achterhoef had ernstige verwondingen aan de kroonrand, open wonden waar al een heel nest maden inzat en haar been was enorm gezwollen. DA Puck verzorgde dit maar doordat zij al lange tijd hiermee kampte voordat zij bij DA Puck kwam, bewoog ze amper nog. Ze was veel gewicht verloren maar vooral bespiering! Hierdoor heeft ze ook soms moeite met opstaan… (waar wij door Uriël natuurlijk ervaring mee hebben) Zij heeft meer verzorging, verantwoorde voeding en vooral veel beweging nodig om de spieren aan te sterken. DA Puck wist van onze Uriël en vroeg ons Diva op te nemen en haar te helpen. 
Het gaat een lange weg worden om haar erboven op te krijgen maar we zetten al onze kennis, aandacht en liefde in! 
Diva staat nu bij ons in de wei en het was voor ons best emotioneel omdat we Uriël “zagen”… Hier moeten we ons even overheen zetten want Diva is Diva, met haar eigen karakter en ziel ❤️ Wat een wonder om weer zo’n prachtige dame in onze opvang te hebben. We gaan er alles aan doen om haar te helpen en haar een prachtig leven bij ons te geven! Dat verdient ze ❤️

Diva

Diva P

Close