Doorplaatsing

INFORMATIE OVER DOORPLAATSING

Als een opvangezel weer helemaal opgeknapt is en goed in zijn vel zit, kan deze naar een nieuw thuis. Waarom doen wij dit? Omdat wij anders 400 ezels hier hadden moeten stallen 😆 En hoe goed de ezels het bij ons ook hebben, het is altijd 'beter' wanneer ezels persoonlijke aandacht en een sterke band krijgen met hun eigenaars. Wanneer je vijftig ezels hebt staan, kun je ze nooit allemaal evenveel aandacht geven. Wanneer wij ezels doorplaatsen naar een kleine kudde (2 tot 4 ezels) krijgen ze veel meer quality time met hun baasjes.

De doorplaatsouder heeft 3 maanden "garantie". Dit houdt in dat als het in deze 3 maanden niet klikt tussen de doorplaatsouder of de ezel die er al is, de ezel kosteloos wordt afgehaald en het geld geretourneerd wordt.

Bij doorplaatsing komt de doorplaatsouder kennis maken met ons en de ezel bij Stichting de Ezelshoeve. Als men nog geen ezelervaring heeft verwachten wij dat men minstens één dag of twee dagdelen bij de stichting meeloopt om zoveel mogelijk kennis op te doen.

Een eis van de stichting is dat een ezel altijd bij een soortgenoot komt te staan, dus nooit alleen.

Verder moeten wei en stalling aan of heel nabij het woonhuis gelegen zijn. Met merries van de stichting mag niet gefokt worden. De ezel mag nooit doorverkocht worden en blijft te allen tijde onder supervisie van de stichting.

De ezel is voordat hij doorgeplaatst wordt: gecastreerd, gechipt en voorzien van een paspoort, recentelijk ontwormd, geënt en bekapt en door de tandarts gecontroleerd en eventueel behandeld. De ezel wordt door de stichting naar zijn nieuwe thuis gebracht.

Close