Adoptie

Wat is dat, een ezel adopteren?

We hebben in 17 jaar ruim vierhonderd ezels in Nederland opgevangen, verzorgd en weer gezond en sociaal gemaakt en dit brengt uiteraard hoge kosten met zich mee. Voor velen hebben wij een mooi, nieuw, liefdevol ezeladres kunnen vinden, sommigen hebben het niet gehaald en een aantal blijven voor altijd bij ons. Deze laatste groep kun je bij ons adopteren. Hiermee steun je één ezeltje in het bijzonder, maar natuurlijk komen alle donaties ten goede aan alle ezels die wij opvangen. De geadopteerde ezels blijven eigendom van de Ezelshoeve en uiteraard blijven ze ook fysiek staan op onze weides. 

Adoptie

Je kunt kiezen voor een deeladoptie of een geheeladoptie. 

De bijdrage voor deeladoptie is €60,00 per jaar of €5 per maand en hiermee maak je het mogelijk dat één ezeltje bijvoorbeeld een tandartsbehandeling kan krijgen (de ezeltandarts controleert minimaal 1x per jaar alle ezels en de oudjes zelfs vaker).

De bijdrage voor de geheeladoptie is €475,00 per jaar (of €40 per maand). Dit bedrag is het gemiddelde bedrag dat een gezonde ezel per jaar kost (aan voeding, medicatie, hoefverzorging, gebitsverzorging, ...). Veel van onze ezels kosten meer per jaar, vanwege ouderdomsproblemen, chronische ziektes, tandproblemen of gevolgen van zware verwaarlozing. Dus mocht je een hoger bedrag invullen, help je specifiek één van onze 'speciale gevallen' :-)

Je bent gedurende het adoptiejaar altijd welkom bij de Ezelshoeve om jouw ezeltje te bezoeken, te knuffelen en te borstelen. In het geval van een geheel adoptie kun je één keer per jaar kostenloos met jouw of een andere ezel komen wandelen.

Gezonde ezels kunnen doorgeplaatst worden naar een nieuw liefdevol ezeladres en het kan ook voorkomen dat jouw adoptieezel komt te overlijden. In beide gevallen wordt jouw adoptie overgezet op een andere ezel die het hard nodig heeft en wij zullen je uiteraard hierover informeren. 

In het adoptieformulier kun je kiezen uit alle 'te adopteren' ezels van de Ezelshoeve. Wil je meer informatie over een specifieke ezel, kijk dan op de pagina van onze ezels.

Word adoptieouder, klik hier

Close