Sociaal Maatschappelijk

Kintsugi

Al vanaf het begin van de stichting realiseerden wij ons dat wij 'ezels hebben' om mensen te helpen. Onze ezels en de medewerkers trekken mensen aan, waar zogezegd een hoekje af is en hier beschouwen wij onszelf ook onder 😉. Alle mensen die hier komen als vrijwilliger, herintreder, taakgestrafte en zelfs onze stagiaires hebben breuklijnen. Sommigen worden aangeboden als een hoopje scherven en bij sommigen zijn de breuklijnen nauwelijks zichtbaar. Maar ze zijn er altijd en de ezels en onze locatie werkt als Kintsugi. Doordat iedereen hier mag zijn wie hij of zij is in respect met elkaar, werkt deze omgeving en de ezels als een gouden verf, waardoor een aantal van de breuken gelijmd worden en bijdragen aan de schoonheid van de persoon. Zeker niet alle breuken, maar meestal net genoeg om weer op eigen kracht uit te vliegen in de maatschappij. Velen redden het, sommigen komen na een lange periode weer terug en een aantal blijft al sinds het begin een onderdeel van de stichting uitmaken. 🥰

金継ぎ

kintsugi

Kintsugi (金継ぎ: 'gouden verbinding'), ook wel Kintsukuroi (金繕い: 'gouden reparatie') genoemd, is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Bron: Wikipedia

Vrijwilligen

Stichting de Ezelshoeve is een vrijwilligersorganisatie. Ondanks dat wij een fantastisch team aan vrijwilligers hebben, waarvan een aantal al bijna vijftien jaar, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers!

Of je nu voor de ezels wilt zorgen, stal- en weide werkzaamheden wilt doen, of dat je gewoon wilt klussen. Of je nu groene vingers hebt en wilt bijdragen aan de groenvoorzieningen of juist heel erg veel affiniteit met sociale media hebt. Wanneer je graag in een team van gelijkgestemde en gemotiveerde mensen wilt werken of liever in jezelf gekeerd de weides wilt ontmesten, het maakt niet uit. 

Het zal altijd een onvergetelijke ervaring zijn en de ezels zorgen er wel voor dat je nooit meer dezelfde zal zijn. Iedereen raakt besmet met het ezel-virus (en dit is een goed virus). Veel gemotiveerde vrijwilligers groeien door tot dagbeheerder en ook daar zijn we altijd naar op zoek!

De enige eis die wij stellen is dat je een onvoorwaardelijk respect hebt voor de mensen en de dieren.

 

Ik wil vrijwilliger worden!

Herintreden

Herintreden is een mooi woord, maar wat bedoelen we ermee? Soms gebeuren er zaken in een mensenleven die zo ingrijpend zijn, dat ze niet langer meer in de maatschappij kunnen functioneren. Soms zelfs zo erg dat ze in een begeleide woonvoorziening terecht komen. Andere mensen komen in een burnout of worden depressief, maar er zijn ook nogal wat mensen die door omstandigheden een taakstraf moeten verrichten.

Al deze mensen zijn welkom op de Ezelshoeve om weer een nieuwe start te maken. Wij maken geen verschil tussen mensen of tussen de redenen waarom je bij ons gekomen bent. Iedereen respecteert elkaar en helpt elkaar, wanneer je daarvoor open staat. De ezels doen de rest.

Sinds het begin van de stichting werken wij al samen met Reclassering Nederland en wij zijn één van de weinige organisaties waar veel mensen na hun taakstraf aanblijven als vrijwilliger of zelfs doorgroeien tot dagbeheerder.

Wij bieden een ieder een veilige, warme omgeving om terug op krachten te komen.

 

Ook ik wil vrijwilliger worden!

Echte vrijwilligers, echte mensen!

Vrijwilligers in beeld en verhaal

Niet alle vrijwilligers willen hun gezicht of verhaal in de media hebben en dat respecteren wij. Daarom zie je hier alleen maar een aantal van onze uitgebreide team.
Close