Belastingvrij schenken

Help ons mee vooruitkijken

Wist je dat we bij de Ezelshoeve een aantal vaste bewoners hebben die te getraumatiseerd of te oud zijn om een nieuw thuis voor te vinden? Deze ezels kunnen nergens anders terecht en blijven de rest van hun leven bij de Ezelshoeve wonen. Natuurlijk blijven we met liefde voor deze vaste bewoners zorgen, maar om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen, is steun voor langere periode onmisbaar!

Er bestaat een mooie manier van steunen, waarbij je voor een langere periode belastingvrij kunt schenken aan Stichting de Ezelshoeve. Zonder dat het je extra geld kost, kun je juist geld terugkrijgen van de Belastingdienst en kunnen de bewoners bij de Ezelshoeve rekenen op steun voor langere tijd: ook wel periodiek schenken genoemd. Als we de gift maar samen vastleggen in een eenvoudige periodieke schenkingsovereenkomst.

Alle voordelen van belastingvrij schenken op een rijtje

  • De dieren zijn voor langere periode verzekerd van je steun.
  • De schenking is volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte.
  • De Ezelshoeve betaalt dankzij onze ANBI status geen schenkbelasting; je schenking komt volledig ten goede aan de ezels.

Lees verder hieronder.

Denk mee over hun toekomst!

Billy & Hope

Op de foto zie je Hope met haar zoon Billy. Met Hope en Billy is het gelukkig goedgekomen, met dank aan de vrijwilligers van de Ezelshoeve. Met Bloeme en David helaas niet! Op de homepage ziet u een foto van Bloeme en mooie David. 

Idyllisch of dierenleed?

Het plaatje ziet er zo idyllisch uit, een moeder dat liefdevol naar haar veulen kijkt ... Helaas is de praktijk vaak lang niet zo idyllisch! Op teveel plekken houden handelaren ezelmerries in een donkere stal, vaak zonder enige uitloop of daglicht. Één keer per jaar de hengst, één keer per jaar een veulen, wat dan voor slachtprijzen via goedkope markt-websites verkocht wordt. Meestal al na drie maanden! Hierdoor wordt er steeds meer ezel-ellende gecreëerd. Een ezel moet namelijk minimaal een halfjaar, liever 10 maanden bij de moeder blijven om het ezelgedrag te leren. Ezelveulens mogen in de eerste drie maanden nog alles van hun moeder. Daarna begint het leren. Leren hoe je je moet gedragen als ezel. Wat gewenst en wat ongewenst ezel gedrag is, enzovoort.

Zogenaamde '3 maanden veulens' zijn altijd verknipt als volwassen ezel. Onhandelbaar, vaak agressief en totaal mens-gericht (wat niet goed is voor een ezel).

Eenvoudig geregeld

Download hier het formulier

De Belastingdienst stelt als voorwaarden voor belastingvrij schenken dat een vast bedrag, voor een periode van minimaal 5 jaar wordt vastgelegd in een overeenkomst. Dit kan met een periodieke schenkingsovereenkomst tussen jou en de Ezelshoeve. Je hoeft hiervoor niet meer naar de notaris.

  1. Bepaal welk vast bedrag je jaarlijks belastingvrij wilt gaan schenken
  2. Je kunt zelf aangeven voor hoelang en wanneer je de schenking in wilt laten gaan*.
  3. De overeenkomst voor schenker en de overeenkomst voor ontvanger kunt u downloaden, uitprinten, invullen en ondertekenen.
  4. Stuur de overeenkomst op naar: Stichting de Ezelshoeve, Goorweg 3, 5111CR te Baarle-Nassau.
  5. De Ezelshoeve ondertekent de overeenkomst ook en stuurt de overeenkomst voor schenker naar je retour.

Bewaar deze overeenkomst goed; hiermee kun je aantonen dat je deze schenking mag aftrekken van je inkomen.

* Houd er dan wel rekening mee dat je ieder jaar het vaste, jaarlijkse bedrag betaalt, ook als je gedurende het jaar met periodiek schenken begint. Dit is een voorwaarde die gesteld wordt door de Belastingdienst en ANBI.

Close