LaVieEstBelle

Waarom “la vie est belle”? Omdat het leven mooi is.

Omdat wat je uitzendt, trek je aan. Wanneer ik uitzend ‘wat heb ik toch een rotleven’, dan zal ik om me heen in mijn leven voortdurend bevestiging zien van die statement. Zo ook met ‘la vie est belle’. Door dit uit te zenden worden wij voortdurend ermee geconfronteerd, hoe mooi het leven is. Hoe mooi mensen zijn, hoe mooi dieren zijn, hoe mooi het werk is dat we doen.

We krijgen voortdurend mooie mensen op ons pad, die zogezegd ‘in die zelfde trilling resoneren’. Want ook zo kun je het zien: een positief wereldbeeld en een positieve instelling heeft een andere trilling dan een negatief beeld of depressiviteit, of zelfs boosheid. Gelijke trillingen gaan met elkaar resoneren en daardoor wordt de energie alleen maar versterkt.

En voor de meeste mensen geldt, dat wanneer ze specifiek naar hun leven kijken, het helemaal niet zo slecht is. Bijna alles waar zo hard over geklaagd wordt, ligt eigenlijk niet in ons eigen leven. Dus stop eens met televisie kijken, radio luisteren en kranten lezen en kijk eens goed naar je eigen leven. Iedereen moet tegenwoordig een mening hebben, ongeacht of die klopt of niet. De ene komplottheorie na de andere trekt over ons heen en in principe worden we voortdurend alleen maar bang gemaakt. Bang voor zaken die, als je goed kijkt, eigenlijk heel weinig invloed op je eigen leven hebben. Laat eens al die externe indoctrinatie los en leef het leven waarin jij de hoofdrol speelt. Natuurlijk is het niet altijd een feestje en gebeuren er ook heel erge dingen! Je kunt ook niet altijd op een high leven, altijd verlicht zijn. Maar wanneer je je niet langer laat verzwaren door alle externe invloeden, meningen en boosheid, zal het sowieso al een stuk lichter voelen.

Vanuit de Stichting hebben we heel duidelijk gekozen dat wij alleen naar de wereld kijken die binnen ons handbereik ligt: het opvangen van ezels en mensen. Natuurlijk weten wij dat er nog ongelofelijk veel dierenleed in de wereld is, maar in mijn leven zorg ik dat alle dieren het goed hebben en alle dieren die ik kan helpen door ze op te vangen, gaan een mooie toekomst tegemoet. Ditzelfde geldt voor de mensen die door de één of andere reden ‘ontspoord’ zijn of op het punt staan om te ontsporen. Wij zullen alles doen om die mensen, via de stichting en de ezels, te helpen en een veilig thuis te bieden. Vangen wij alle mensen op die problemen hebben? Nee natuurlijk niet. Maar diegenen die op ons pad komen worden geholpen.

Je kunt de wereld niet veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen en dan verandert de wereld vanzelf.

La Vie Est Belle! Zendt het uit en je zal steeds vaker zien dat het zo is.

LaVieEstBelle Radio

LaVieEstBelle Radio

Wat gebeurt er wanneer drie sterke gevoelsmensen en muzikale avonturiers, van heel verschillende achtergronden, samen een lijst maken? Dan krijg je een heel avontuurlijke lijst met heel diverse muziek en muziek die eigenlijk altijd een positieve werking op je heeft. Wij zijn alle drie heel bekend met dips in het leven, depressiviteit en verdriet en gebruiken muziek om ons daar uit te trekken.

Wat gebeurt er wanneer één van hen de Ezelshoeve heeft opgericht en de twee anderen bij de radio werken? Dan heb je ineens een ezelshoeve-radiostation. Een radiostation dat via internet 24 uur per dag muziek uitzendt. Avontuurlijke muziek, enorm divers en heel vaak in minder bekende versies. Uiteraard zitten er ook een paar ‘open deuren’ tussen, maar dat is omdat die voor één van ons belangrijk waren in een periode van ons leven.

Is alle muziek op dit radiostation vrolijk? Nee, zeker niet. Vaak gaat het om de teksten en soms heeft één van ons een positieve herinnering bij een nummer waardoor hij het nummer op de lijst heeft gezet. Dus het is zeker geen happy-list, maar het is een gevoelslijst van nummers die ergens op een moment in ons leven, ons heel erg geholpen heeft om uit een dip te komen.

Laat je verrassen en luister naar de muziek die ons beïnvloed heeft om tot de #LaVieEstBelle gedachte te komen.

Waarom een Ezelshoeve-radiostation? Just because we can! Al zouden er maar een paar mensen in Nederland zich beter gaan voelen door het luisteren naar de muziek die ons beïnvloed heeft, dan hebben we al gewonnen. De kosten hiervan zijn, waren en blijven: NUL. Alles is hobbie en er gaan géén donaties naartoe.

Peter-Paul van den Berg, André Dortmont en Dennis van Benthem

Internet radio

LaVieEstBelle via Spotify

Close