De ezels op de hoeve

Onyx

Onyx

ONYX ♂

Geboren in: 1999
Bij ons sinds: oktober 2002

Onyx werd in een advertentie te koop aangeboden omdat de (gemeente)grond waarop hij stond een fietspad zou gaan worden. Het gezin waar Onyx opgroeide vond het verstandiger hem weg te doen omdat hem anders een leven lang aan een kort touwtje beschoren zou zijn. Om te voorkomen dat hij in de handel zou belanden, hebben wij hem opgehaald.

Onyx is wat afstandelijk naar mensen, maar altijd nieuwsgierig en lief naar kinderen. Hij begrijpt eigenlijk niet goed wat mensen van hem verwachten en is daardoor wat onzeker. Wandelen vindt hij helemaal het einde, maar hij wil onderweg altijd wel even een paar jolige ezelcapriolen uithalen. Hij is bijzonder slim en kan zelfs de zware staldeuren openmaken. Onyx is "hoofd welkomstcomité". Als er een nieuwe ezel bij ons aankomt, is hij degene die de nieuwkomer op zijn gemak stelt. Hij zál en moet meteen vriendjes worden. 

Onyx is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Onyx?

LEO ♂

Geboren in: 2003
Bij ons sinds: februari 2005

Leo woonde bij mensen die heel veel van hem hielden maar ook heel erg bang voor hem waren. Hij stond helemaal alleen in een wei en vond dat absoluut niet leuk. Doordat hij zich verveelde en zich niet begrepen voelde vroeg hij aandacht op een negatieve manier. Hij werd erg agressief en beet en trapte zijn eigenaren.

Toen Leo hier aankwam voelde hij zich meteen op z'n gemak tussen alle andere langoren. Hij vertoonde nooit meer agressief gedrag en is zelfs één van de rustigste ezels in de kudde.

Als u een ezelwandeling boekt dan is de kans groot dat u met Leo gaat wandelen. Hij is bijzonder betrouwbaar voor mensen en heeft erg veel begrip voor mensen met een beperking. 

Leo is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Leo?

Leo

Leo(1)

Ramses

Ramses(1)

RAMSES ♂

Geboren in: 2006
Bij ons sinds: januari 2007

We vonden Ramses in België in een kudde waarvan meerdere ezels al meer dood dan levend waren. We haalden er de meest zwakke ezels uit om mee te nemen en hen zo voor de dood te behoeden. Ramses,  nog geen drie maanden oud, zwaar ondervoed en geestelijk onderontwikkeld, zou naar de veemarkt gaan om daar verkocht te worden. Om hem dit lot, en waarschijnlijk ook het slachthuis, te besparen namen we hem mee. We wilden moeder en veulen niet scheiden maar het lukte ons helaas niet om de moeder (een fokmerrie) los te weken. Samen met nog twee stakkers verdween Ramses in onze trailer. Drie doodsbange ezeltjes die ondanks honger, angst en verdriet op de been probeerden te blijven. Ramses knapte maar heel erg langzaam op, maar is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige ezel en wordt steeds zelfstandiger en zelfverzekerder. 

Ramses is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Ramses?

NINA ♀

Geboren in: 1998
Bij ons sinds: juni 2014

Nina kwam in juni 2014 samen met haar "echtgenoot" Bas en zoon Sef naar de Ezelshoeve. De zorgzame eigenaren moesten hen om gezondheidsredenen afstaan. Nina is een ezeltje met een eigen willetje. Ze spande steeds samen met Sef tegen "echtgenoot" Bas, het was soms net een soap. Helaas moesten we Bas in oktober 2014 in laten slapen vanwege ernstig chronische hoefbevangenheid. Nina had er veel verdriet van maar kreeg gelukkig steun van de andere merries in de kudde.

Nina heeft de ziekte van Cushing wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Hiervoor krijgt zij dagelijks medicatie. 

Nina is niet doorplaatsbaar.

Nina

Nina(1)

DIO

Dio(1)

DIO ♂

Geboren in: 2012
Bij ons sinds: juni 2013

Dio haalden we op omdat hij, volgens de eigenaar, epilepsie zou hebben net als zijn zes broers en zussen die in de afgelopen zes jaar geboren werden en niet ouder werden dan een paar maanden. We namen dus ook zijn mama Diva mee omdat we persé wilden voorkomen dat er met haar nog gefokt zou worden vanwege deze kwaal. Dio bleek echter geen epilepsie te hebben maar een ernstig hartprobleem, een AV Blok 3de graads. Dit ezeltje kon alleen geholpen worden met een pacemaker. Op 3 juli 2013 werd in de Universiteitskliniek Gent (Merelbeke) door Prof. G. van Loon en Dr. D. De Clercq, met succes een pacemaker geplaatst. Na enkele weken werd Dio uit de kliniek ontslagen en kwam als een gezond veulen terug naar de Ezelshoeve. Tijdens de halfjaarlijkse controle in januari 2019 bleek dat de batterij van zijn pacemaker bijna leeg was. Het Cardioteam in Gent durfde de uitdaging aan te gaan om een nieuwe pacemaker te plaatsen. Dit gebeurde op 16 april 2019. Na een bijna 3 uur durende operatie stak de professor 2 duimen omhoog! Operatie geslaagd! Na 6 weken kon Dio terug naar huis en is geheel hersteld. Dio is vrolijk, speels, nieuwsgierig en ondeugend… precies zoals een jonge ezel hoort te zijn!  

Dio is niet doorplaatsbaar.

LIESJE ♀

Geboren in: 2011
Bij ons sinds: december 2014

Liesje en Kastaar waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Liesje en Kastaar bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde.

 Liesje is in de kudde een rustig en bescheiden ezel. Ze is wat groter dan de gemiddelde ezel maar toch valt ze in de kudde niet echt op… totdat ze gaat wandelen. Dan is Liesje in haar ezelementje en komt er een pittig karakter naar boven. Liesje is ook opgeleid om te wandelen en samen met Kastaar maakt ze lange tochten.Liesje heeft een sterke band opgebouwd met onze vrijwilliger Ronald en hij heeft Liesje van ons overgenomen. Omdat hij geen eigen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde. Het is goed mogelijk dat je Liesje, Kastaar, Ronald en Tine regelmatig ergens in de omgeving van Baarle-Nassau/Chaam/Alphen met z’n viertjes tegenkomt op een van hun wandelingen.  

Liesje is niet doorplaatsbaar.

Liesje

Liesje(1)

Kastaar

Kastaar(1)

KASTAAR ♂

Geboren in: 2004
Bij ons sinds: december 2014

Kastaar en Liesje waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Kastaar en Liesje bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde. Kastaar is een goeiige reus die je eerst goed wil kennen om je dan plat te knuffelen. Wandelen vindt hij geweldig en wij leidde hem op als wandelezel. Door de jaren heen heeft Kastaar een innige band opgebouwd met onze vrijwilligster Tine die, samen met vrijwilliger Ronald en ezel Liesje, lange wandelingen met hem maakt. Tine heeft Kastaar van ons overgenomen maar omdat zij geen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde.

Kastaar is niet doorplaatsbaar.

Dieske ♂

Geboren in: 2002
Bij ons sinds 12 oktober 2022

Dieske is een mooie jongen, die heel zijn leven bij geitjes en andere dieren gewoond heeft op kleine zanderige weitjes rond het huis. Eigenlijk is hij van de 20 jaar dat hij leeft, 19½ jaar alleen geweest. Het gevolg is dat Dieske heel erg mensgericht is en dat hij ezels eigenlijk een beetje eng vindt. We hebben hem, tegelijk met Bep en Dunya in de kudde geïntroduceerd, zodat de 'aandacht'  van de kudde over drie ezels verdeeld zou worden. In de grote weide kwam hij telkens naar de mens toe, want dat was zijn veiligheid. Hij vond het superspannend en de eerste dag was hij super-bezweet en had hij heel veel kilometertjes afgelegd (wat voor hem geen kwaad kan, want hij is wat ... laten we zeggen: tommelig). Maar elke dag is er meer rust, is hij ontspannener en durft hij meer. Dit gaat helemaal goed komen.

Dieske

Dieske P

Melchior

Melchior(1)

MELCHIOR ♂

Geboren in: 2001
Bij ons sinds: september 2017

Melchior woonde 16 jaar lang met zijn ezelmaatje Lodewijck op een prachtige boerderij in België van waaruit de ezels regelmatig lange pelgrimstochten maakten met hun baas Marinus van Nistelrooij. Marinus, Kunstenaar en Reiziger (www.marinusth.com) moest helaas het besluit nemen de boerderij te verkopen om dichter bij de kinderen te gaan wonen omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Marinus kwam hier met de vraag of Melchior en Lodewijck bij de Ezelshoeve mochten komen wonen. Enkele dagen voor de verhuizing van de ezels naar de Ezelshoeve overleed Lodewijck. Hij wilde blijkbaar de verhuizing en het gemis van zijn baas niet aangaan. Marinus nam Melchior mee op bedevaart door België als ode aan Lodewijck en zo kwamen zij op het einde van hun tocht te voet hier aan. Melchior voelde zich meteen thuis in onze kudde en dat maakte voor Marinus het afscheid iets gemakkelijker. Marinus komt heel regelmatig zijn Melchior bezoeken en af en toe komt hij Melchior ophalen om een pelgrimstocht te maken, waarna ze beiden weer met positieve energie opgeladen zijn. 

Hier vind je de mooie ingezonden brief van Melchior's oud-eigenaar.

Melchior is niet doorplaatsbaar.

LANCELOT ♂

Geboren in: 2019
Bij ons sinds: december 2019

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Lancelot was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Avalon en samen met Arthur in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Lancelot had een enorme achterstand in ontwikkeling én gewicht waar we met opvoeding en gezonde voeding nog hard aan werken. Hij heeft ook een grote behoefte aan menselijk contact, liefde en aandacht. En dat is wat we hem ook zoveel mogelijk geven. In het begin was hij wat afstandelijk maar nu kom je de wei niet uit zonder eerst uitgebreid met hem geknuffeld te hebben. Binnenkort zal hij gecastreerd worden. 

Lancelot is samen met Arthur besproken voor doorplaatsing.

Lancelot

Lancelot 1

Arthur

Arthur 3

ARTHUR ♂

Geboren in: 2019
Bij ons sinds: december 2019

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Arthur was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Gwain en samen met Lancelot in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Toen onze dierenarts Arthur onderzocht bleek hij een ernstige longontsteking te hebben en ademhalen was heel erg pijnlijk voor hem. Dankzij de nodige antibioticakuren en luchtwegmedicatie kwam Arthur er helemaal bovenop. Arthur heeft veel en lang haar en ziet eruit of hij ‘ontploft’ is hem ontzettend vertederend eruit laat zien. Hij is een enorm knuffelbaar ezeltje en je ontkomt er niet aan om uitgebreid met hem te kroelen. Arthur zal binnenkort gecastreerd worden. 

Arthur is samen met Lancelot besproken voor doorplaatsing.

NANA ♀

Geboren in: 1992
Bij ons sinds: september 2020
Kenmerken:

Nana en Bisou kwamen samen naar de Ezelshoeve, nadat zij een leven lang op hetzelfde plekje hadden gewoond. Hun eigenaar verhuisde echter, na 30 jaar op het platteland te hebben gewoond weer naar de stad, naar een appartement in hartje Den Haag en Nana en Bisou pasten niet op het balkonnetje 🤪

Eenmaal bij de Ezelshoeve viel ons op dat beide ezels erg 'pompend' ademhaalden. De dierenarts stelde een flinke luchtweginfectie vast. Zie ook bij Bisou.

Wanneer de ezels buiten staan is Nana meestal bij het hooinet te vinden! Samen delen is niets voor Nana, dus andere ezels jaagt ze weg. Behalve Bisou, die staat altijd naast haar te smullen. Na al die jaren zijn ze dus niet alleen maar moeder en dochter maar ook nog steeds beste vriendinnen 🥰

Vanwege hun hogere leeftijd en de luchtwegproblemen zullen zij niet meer doorgeplaatst worden maar “met pensioen gaan” bij de Ezelshoeve.

Nana is niet doorplaatsbaar.

Nana

Nana(1)

Bisou

Bisou(1)

BISOU ♀

Geboren in: 1994
Bij ons sinds: september 2020

Nana en Bisou kwamen samen naar de Ezelshoeve nadat zij een leven lang op hetzelfde plekje hadden gewoond. Hun eigenaar verhuisde echter, na 30 jaar op het platteland te hebben gewoond weer naar de stad, naar een appartement in hartje Den Haag en Nana en Bisou pasten niet op het balkonnetje 🤪

Eenmaal bij de Ezelshoeve viel ons op dat beide ezels erg 'pompend' ademhaalden. De dierenarts stelde een flinke luchtweginfectie vast, iets waar zij waarschijnlijk al jarenlang last van hadden, maar wat nooit door de eigenaar was opgemerkt. Moeder en dochter kregen een langdurige antibioticakuur en krijgen de rest van hun leven Dilaterol (een medicatie vergelijkbaar met Ventolin voor mensen).  

Bisou is een lieve knuffelezel maar heeft ook een sterk eigen willetje. Als er iets spannends gebeurt, zie je haar toch wel snel bij mama Nana gaan staan. Na al die jaren zijn ze niet alleen maar moeder en dochter maar ook nog steeds beste vriendinnen 🥰

Vanwege hun hoge leeftijd en de luchtwegproblemen zullen zij niet meer doorgeplaatst worden maar 'met pensioen gaan' bij de Ezelshoeve. 

Bisou is niet doorplaatsbaar.

Michaël ♂

Geboren in: 2014
Bij ons sinds 11 januari 2022

Op maandagmiddag 10 januari 2022 kwam er een noodoproep binnen. De eigenaresse van Michaël vertelde al huilend dat haar ezel ernstig ziek is en zij er niet goed genoeg voor kon zorgen. De dierenarts was al enkele malen geweest maar wist het verder ook niet meer. We spraken af dat we de volgende ochtend meteen zouden vertrekken naar Veenhuizen om Michaël op te halen. Na een rit van 3 uur kwamen we bij Michaël aan die als een hoopje ellende in zijn stalletje lag. De eigenaresse vertelde dat hij een week daarvoor niet meer kon eten en schuim op zijn bek staan. De dierenarts die hem onderzocht vond een stekelige bramentak van 15 cm helemaal achter in zijn keel. Die kon er gelukkig uitgetrokken worden. Echter een paar dagen later vond men Michaël volledig uitgeput in de sloot die aan zijn weilandje ligt. Zijn benen waren diep in de modder vastgezogen en twee mannen hebben hem met heel veel moeite uit de sloot kunnen halen. Michaël kon echter niet meer zelfstandig opstaan of lopen en na enkele dagen werden wij gebeld. Hier is er door onze dierenarts Jan Voet direct bloed afgenomen en dit wees uit dat hij een ernstig spiertrauma heeft opgelopen. Of dit nog te herstellen is is helaas nog niet zeker.

We hebben helaas geen mooiere foto van dit ventje. De wil is er. Onze hoop is er. Onze liefde is er. Nu wachten en proberen. Twee filmpjes op ons YouTube kanaal: 

https://youtu.be/FXhzaEiTAyM en https://youtu.be/KWUriDzdio4

Michaël

Michaël hangend

Alberto

Alberto (5)

Alberto ♂

Geboren: 2007
Bij ons sinds: 11 januari 2022

Alberto is het vriendje van Michaël (zie verhaal bij ezel Michaël). Zij wonen al minstens 6 jaar samen dus scheiden wij hen niet en nemen ook hem mee naar de Ezelshoeve.

Mona ♀

Geboren in: 1995
Bij ons sinds 19 februari 2022

Soms worden ezels als inventaris bij het huis mee verkocht. Zo ook Max en Mona. 
Twee jaar geleden kochten Astrid en Mathias de boerderij in Goch (Duitsland) waar Mona en Max woonden. Beide ezels waren niet erg goed verzorgd en Astrid deed er alles aan om de conditie van de ezels te verbeteren. Mona (geb. 1995) bleek een erg slecht gebit te hebben waardoor ze niet goed kon eten en erg mager was. Max (geb. 2002) is niet gesocialiseerd en erg schichtig. Astrid heeft hem in ieder geval al kunnen leren een halstertje aan te doen. Hoeven bekappen is nog een dingetje en er was geen hoefsmid meer bij hen in de buurt die Max wilde bekappen. De hoefsmeden noemden hem een “Arschloch”. Vertaling hiervan is niet voor in deze website 😉
Mona is op een leeftijd dat zij met pensioen gaat in onze oudjeskudde. Met Max gaan we aan de slag om hem zijn angst en onzekerheid weg te nemen. Gaat allemaal vast weer goed komen.

Mona

Mona staand mooi

Max

Max mooi staand

Max ♂

Geboren: 2002
Bij ons sinds: 19 februari 2022

Soms worden ezels als inventaris bij het huis mee verkocht. Zo ook Max en Mona. 
Twee jaar geleden kochten Astrid en Mathias de boerderij in Goch (Duitsland) waar Mona en Max woonden. Beide ezels waren niet erg goed verzorgd en Astrid deed er alles aan om de conditie van de ezels te verbeteren. Mona (geb. 1995) bleek een erg slecht gebit te hebben waardoor ze niet goed kon eten en erg mager was. Max (geb. 2002) is niet gesocialiseerd en erg schichtig. Astrid heeft hem in ieder geval al kunnen leren een halstertje aan te doen. Hoeven bekappen is nog een dingetje en er was geen hoefsmid meer bij hen in de buurt die Max wilde bekappen. De hoefsmeden noemden hem een “Arschloch”. Vertaling hiervan is niet voor in deze website 😉
Mona is op een leeftijd dat zij met pensioen gaat in onze oudjeskudde. Met Max gaan we aan de slag om hem zijn angst en onzekerheid weg te nemen. Gaat allemaal vast weer goed komen.

Buddy Joe ♂

Geboren in: 2010
Bij ons sinds 14 april 2022

LET ME TELL YOU ABOUT… 🎶 ❤️ 🎶
Gisteren haalden we deze leuke jongeman op die helaas niet meer op zijn plekje kon blijven wonen. Buddy Joe voelde zich meteen thuis in zijn weitje bij de Ezelshoeve en rolde eerst maar eens soepeltjes het reisstof van zich af.
Waar hij het goud verborgen heeft… dat heeft ie ons nog niet verklapt maar het is in ieder geval een heerlijk ventje die geniet van alle aandacht en knuffels 🥰
WELKOM BUDDY JOE ❤️

Buddy Joe

Buddy Joe P

Robin

Robin(1)

Robin ♂

Geboren: 2007
Bij ons sinds: 17 april 2022

TO THE RESCUE! 🚑
Na een noodoproep reden we gisteren (paaszondag) in de late namiddag meteen uit, in de hoop dat het wel mee zou vallen. Maar bij aankomst zakte alle hoop ons in de schoenen! Weer een ezel die niet meer op kan staan! We hebben Robin en zijn vriendje Paul in de trailer geladen en zijn direct doorgereden naar dierenkliniek de Visdonk.
Robin, die zo verzwakt is dat hij niet meer kan staan (waarschijnlijk door het eten van een giftige plant), kreeg daar een infuus aangelegd en we kregen de infuuszakken mee om hem bij de Ezelshoeve daarop aan te sluiten. Bij thuiskomst hebben we Robin meteen in de banden gehangen en werd het infuus aangesloten.
Robin is er ernstig aan toe en we weten nog niet wat hem scheelt, maar we hebben hoop want Robin is een SURVIVOR! Hij vecht en wij vechten met hem mee!
We kunnen álle steun voor hem gebruiken! Help Robin 🙏🏻 door hem te adopteren zodat wij de mogelijkheid krijgen om hem hier bovenop te helpen!

Paultje ♂

Geboren in: 2014
Bij ons terug sinds 17 april 2022

TO THE RESCUE! 🚑
Na een noodoproep reden we gisteren (paaszondag) in de late namiddag meteen uit, in de hoop dat het wel mee zou vallen. Maar bij aankomst zakte alle hoop ons in de schoenen! Weer een ezel die niet meer op kan staan! We hebben Robin en zijn vriendje Paul in de trailer geladen en zijn direct doorgereden naar dierenkliniek de Visdonk.
Robin, die zo verzwakt is dat hij niet meer kan staan (waarschijnlijk door het eten van een giftige plant), kreeg daar een infuus aangelegd en we kregen de infuuszakken mee om hem bij de Ezelshoeve daarop aan te sluiten. Bij thuiskomst hebben we Robin meteen in de banden gehangen en werd het infuus aangesloten.
Robin is er ernstig aan toe en we weten nog niet wat hem scheelt, maar we hebben hoop want Robin is een SURVIVOR! Hij vecht en wij vechten met hem mee!
We kunnen álle steun voor hem gebruiken! Help Robin 🙏🏻 door hem te adopteren zodat wij de mogelijkheid krijgen om hem hier bovenop te helpen!

Paultje

Paultje(1)

Ricky

Ricky P

Ricky ♂

Geboren: 1999
Bij ons sinds: 14-07-2022

Ricky en Ivy komen uit zuid-Limburg en woonden daar op een prachtige 17e eeuwse boerderij, welke echter helaas verkocht moest worden. Door gezondheidsproblemen konden de eigenaren niet langer goed voor hen zorgen en zochten ze een goed plek voor hun ezels. Ricky oogt wag mager, maar is eigenlijk prima op gewicht. Hij is niet heel erg mensgericht, maar nog steeds meer dan Ivy. Beiden zijn ruim in de twintig, exactere leeftijd wordt door de tandarts later bepaald. Ricky kijkt wat triestig, maar volgens ons valt dat wel mee.
Het zijn wel twee ezels die zeker nog een tijdje in de kudde moeten leren hoe het is om een sociale en knuffelbare ezel te zijn!

Ivy ♀

Geboren in: 1999
Bij ons sinds 14-07-2022

Ricky en Ivy komen uit zuid-Limburg en woonden daar op een prachtige 17e eeuwse boerderij, welke echter helaas verkocht moest worden. Door gezondheidsproblemen konden de eigenaren niet langer goed voor hen zorgen en zochten ze een goed plek voor hun ezels. Ricky oogt wag mager, maar is eigenlijk prima op gewicht. Hij is niet heel erg mensgericht, maar nog steeds meer dan Ivy. Beiden zijn ruim in de twintig, exactere leeftijd wordt door de tandarts later bepaald. Ivy is in tegenstelling tot Ricky aan de dikke kant, om het zachtjes uit te drukken. Ze schijnt ook erg voergevoelig te zijn.
Het zijn wel twee ezels die zeker nog een tijdje in de kudde moeten leren hoe het is om een sociale en knuffelbare ezel te zijn!

Ivy

Ivy P

Quincet

Quincet P

Quincet ♂

Geboren: 14-08-2004
Bij ons sinds: 24-09-2022

Quincet is altijd een belangrijke hengst geweest van het op uitsterven bedreigde ezelras Poitou. Hij heeft de langste tijd van zijn leven mooie nakomelingen verwekt in het fokprogramma voor Poitou’s in Frankrijk en Duitsland. In de laatste 4 jaar heeft hij echter geen nakomelingen meer verwekt en is daardoor “werkeloos” geworden. 
Daarbovenop heeft hij staar op beide ogen en begint blind te worden. Doordat hij steriel is en zo goed als blind, is er geen toekomst meer voor hem behalve de slacht. Dit verdiende hij niet vond onze bevriende dierenarts Puck en hij vroeg ons hem op te nemen. Wij zullen Quincet alle verzorging bieden die hij verdient want hij is een lieve knuffel en de kans dat hij Diva bevrucht is nihil. En Diva haar grootste wens is uitgekomen; een vriendje van haar eigen formaat en ras!
Poitou hengsten zijn vele malen rustiger dan die testosteron bommetjes die wij gewend zijn. Hij is een enorme knuffel en iedereen gaat hem missen daar. 
De eerste ontmoeting met Diva was fantastisch. Ze vinden elkaar zeker erg leuk. We wachten even tot haar hengstigheid voorbij is en dan kunnen ze bij elkaar. Dan zijn ze alletwee rustiger en kunnen ze elkaar leren kennen.

Don

Don P

Don ♂

Geboren: 2005Bij ons sinds: 16 februari 2023

Het wordt echt druk bij ons! Jantje en Don woonden 18 jaar samen op een kiboe en gisteren verhuisden zij naar ons. Kleine Jantje is een echte durfal terwijl Don het allemaal nog spannend vindt 🥰 2 heerlijke schatjes 😍😍 #LaVieEstBelle ook als je vriendje maar half zo groot is

Jantje ♂

Geboren in: 2005
Bij ons sinds 16 februari 2023 

Het wordt echt druk bij ons! Jantje en Don woonden 18 jaar samen op een kiboe en gisteren verhuisden zij naar ons. Kleine Jantje is een echte durfal terwijl Don het allemaal nog spannend vindt 🥰 2 heerlijke schatjes 😍😍 #LaVieEstBelle ook als je vriendje maar half zo groot is

Jantje

Jantje P

Dunya ♀

Geboren in: 2001
Bij ons terug sinds 13-10-2022

Bep en Dunya moesten weg van hun vertrouwde adres, vanwege persoonlijke omstandigheden. Dunya kwam van ons af en was een doorplaatsezel, Bep hadden ze al. Na een bliksembezoek aan de andere kant van Nederland reden Bep en Dunya in de ambulance naar de Ezelshoeve. Naar alles dat we zagen was Bep ongeveer 1½e ezel en Dunya ½e. Oftewel: Bep was veel te dik, maar Dunya, onze Dunya was veel te mager geworden. De eerste conclusie zou zijn dat Bep dominant is en 2/3e van al het voer voor haar rekening heeft genomen, maar de praktijk blijkt anders. Het is juist Dunya die een sterke dominante en voergevoelige merrie is, terwijl Bep wat meer timide is en aan de zijkant blijft toekijken.
We hebben nog geen idee waarom Dunya zo vermagerd is, maar we doen er alles aan om haar weer terug op gewicht te krijgen. Bep daarentegen zal in de komende jaren geleidelijk aan haar extra kilootjes moeten gaan verliezen om een gezond en fijn leven tegemoet te kunnen zien.
Maar daar hebben wij alle vertrouwen in.

Dunya

Doenya P

Lotje ♀

Geboren in: 2005
Bij ons sinds: 21 april 2023

NLse mensen in zuid Frankrijk redden twee ezeltjes, namelijk Lea en Pompenette. Echter maanden later bleken zij drachtig en kwamen er twee prachtige veulens uit (op dezelfde dag!); Liesje (van Lea) en Lotje.

Helaas overleed Pompenette na enkele jaren maar Lotje had gelukkig Lea en Liesje om haar gezelschap te houden.

Omdat een (niet ras-)ezel in Frankrijk waardeloos is, wilden de mensen dat ze absoluut naar ons gingen, wanneer zij niet meer goed in staat zouden zijn om goed te verzorgen. Dit punt bereikten ze (op hun 84e) en daarom kwamen ze naar hier. 

We moesten ze wel even halen. Bij de Pyreneeën ...

Ondertussen zijn de Mesdemoiselles al goed gewend bij de Ezelshoeve en weten we dat het lieverdjes zijn. Lotje vind het allemaal wel goed, zolang we maar niet over afvallen beginnen😊

Lotje

Lotje P

Django

Django P

Django ♂

Geboren: 2000
Bij ons sinds: 9 mei 2023

Django. Django heeft zijn leven samen met het paard Nikita gestaan bij zorginstelling de Moerbei in Breda. Hij heeft het daar goed gehad ... misschien een beetje te goed. Wanneer een ezel samen met een paard staat is de kans groot dat de ezel nogal wat te dik is. Met zijn 321 kg schoon aan de haak is dit bij Django zeker het verhaal. 

Maar Django is een super fijne kerel en toen Nikita van ouderdom overleed hebben wij Django meteen naar ons gehaald en hem bij Beau en Izzy gezet. Die laatsten vonden heb wel erg leuk en Beau werd direct hengstig. Django heeft nu dus twee gezelschapsdames en dat bevalt hem wel!

El Nino ♂

Geboren in: 2001
Bij ons sinds 16 februari 2023 

El Niño is here! Een bijna 22 jaar oude 75%-Poitou-hengst die 20 jaar met zijn muildier vriendje samen stond, kwam ineens alleen te staan. Wat een prachtkerel is het, maar hij was nog een hengst. Dus is hij hier gecastreerd en daarna moeten er eerst in een week of vijf de testosteron uit zijn lichaam verdwijnen.
Zijn vader is 100% Poitou, zijn moeder is half Poitou, half Portugese ezel. El Niño is dus een 'libre B' Poitou.

El Nino

El Nino P

André ♂

Geboren in: 1-4-2007

Bij ons sinds 8-8-2023

Vandaag hebben we Zazou en André (vernoemd naar André Hazes) opgehaald. Oh wat vonden ze het spannend om de ambulance in te gaan. Maar eenmaal op de hoeve en omringd door ezelgeluiden ging het heel snel beter. Het is een sterk stel, waarbij Zazou de dominante is van de twee. André heeft de mooiste beenstrepen van alle ezels!
In augustus hebben we ze doorgeplaatst naar Sjaak, maar dat bleek geen match. Daarom zijn ze sinds 16-9 weer terug op de Ezelshoeve. Hun toekomst is besproken ... of niet Tine?

André

André P

Bruno ♂

Geboren in: 2008
Bij ons sinds 10 augustus 2023 

We hebben Bruno afgehaald. Zijn maatje was maanden terug weggehaald en hij bleef alleen achter. Bruno was boos op de wereld. Hoe fantastisch dat ik een heel andere ezel uitlaadde, dan hoe ik hem erin deed. Hij is blij, open en ... iets te dik. 
Bruno is een tijdje niet lekker gegaan. Hij kreeg schuurplekken en zonderde zich af. Momenteel gaat het goed met Bruno. Het is een sterke (maar solitaire) ezel in de kudde. Hij heeft nog niet een maatje, maar doet het goed.

Bruno

Bruno P

Oma Flubbertong

Oma Flubbertong

Oma Flubbertong ♀

Geboren: 27-04-2002

Bij ons sinds 15 november 2023

Oma Flubbertong is ondanks haar leeftijd (21) een oudje. Ze staat bij de oudjes kudde, krijgt slobber vanwege haar gebitsproblemen, heeft een hanentred en zogezegd een flubbertong. Als ze lekker haar slobber gegeten heeft, krijgt die tong een eigen willetje en flappert alle kanten op. Kan dit kwaad? Nee, het is meer een gewoonte dan iets anders.

Tessa ♀

Geboren in: 2005
Bij ons sinds 18 juli 2023 

Gisteren hebben we Daisy en Tessa opgehaald, die plaats moesten maken voor paarden (bij de verkoop van het huis). De dames zijn gezond en konden zo bij de anderen. Tessa is weer een donkere ezel en maakt het voor ons af en toe moeilijk om te zien wie wie is. Tessa heeft wat overgewicht, maar is verder super gezond. Ze doet het eigenlijk prima in de kudde en we hebben al een paar keer gedacht dat ze misschien wel een mooi maatje voor Bruno is. Maar op het moment dat we dat denken, zien we ze ineens niet meer bij elkaar ...

Tessa

Tessa P

Anna

Anna P

Anna ♀

Geboren: 2005

Op de hoeve sinds: 18-10-2023

En dan heb je je hele leven gezorgd voor geestelijk- en fysiek beperkte mensen ... en dan is er ineens geen budget meer voor je. Dat gebeurde bij Anna en Donkey. Beiden heerlijke en mensgerichte ezels en een echt stelletje. Anna is een fiere meid, die echt wel haar aandacht komt halen. Ze weet ook hoe haar balk werkt 😂 Anna én Donkey zijn echt een perfect koppeltje voor mensen die met ezels willen beginnen.

Donkey ♂

Geboren in: 2000
Bij ons sinds 18-10-2023

En dan heb je je hele leven gezorgd voor geestelijk- en fysiek beperkte mensen ... en dan is er ineens geen budget meer voor je. Dat gebeurde bij Anna en Donkey. Beiden heerlijke en mensgerichte ezels en een echt stelletje. Donkey is een enorm lieve knul die zijn kroelen echt wel komt halen. Hij en Lowie lijken een beetje op elkaar, maar ons ezelbruggetje: Donkey donker, Lowie licht.  Anna én Donkey zijn echt een perfect koppeltje voor mensen die met ezels willen beginnen.

Donkey

Donkey P

Asna

Asna P

Asna ♀

Geboren: 1997

Op de hoeve sinds: 26 oktober 2023

Asna en Chico zijn wereldberoemd in Bergen op Zoom. Asna heeft haar hele leven op dezelfde plek gewoond en kreeg al snel gezelschap van een 10 jarige ruin (toentertijd). Asna en Chico zijn een perfect koppeltje, die nergens meer naar toe gaan. Asna lijkt wat onzeker naar al die belangstelling en al die mensen en dan duwt/leidt ze haar Chico weg. Maar dat komt wel goed, wanneer ze in de grote kudde komen.

Chico ♂

Geboren in: 1987
Bij ons sinds 26 oktober 2023 

Okay, Chico. Hier valt een boek over te schrijven. Chico is als 10 jarige ruin bij Asna geplaatst, waar hij 26 jaar gestaan heeft. Chico werd voor allerlei gebeurtenissen in Bergen op Zoom gebruik en was officieel een gemeente ambtenaar, die in juli 2023 met pensioen is gegaan.
Ezel Chico gaat met pensioen

Chico

Chico P

Pietertje ♂

Geboren in: 2012
Bij ons sinds mei 2023

Pietertje is een blinde pony, een mini appalooza of zo. Pietertje komt uit een inbeslagname en was zwaar verwaarloosd. Zijn oogballen waren gekrompen tot de helft van de grootte en hij was stekeblind. Zijn ogen waren etterende wonden waardoor hij met een kap op moest lopen vanwege de vliegen. Wij hebben hem laten opereren en de ogen laten verwijderen. Nu zijn het geen wonden meer. De kleine kudde waarin hij stond is geleidelijk aan de grote kudde in verdwenen, maar Pietertje kan niet scharrelen zoals ezels doen. Teveel route's, hekjes, poortjes. Hij moest in een kleine, veiligomheinde wei staan. Dus staat Pietertje bij onze schapen (wat ook weer een lang verhaal is) en daar doet hij het helemaal goed. Hij slaapt met ze in de stal, scharrelt met ze door de wei. Helemaal top.

Pietertje

Pietertje P

Sjaakie ♂

Geboren in: 1995
Bij ons sinds 27 oktober 2023 

Sjaakie kwam alleen te staan omdat zijn maatje overleden was. In eerste instantie zetten we Zazou en André bij hem, maar Zazou was te dominant en André teveel een volger. Dus Sjaakie hing er een beetje bij. Daarom ruilden we Z&A om voor Pia en Lowie, twee super knuffelezels. Maar Pia is voergevoelig en maakt het eten heel spannend, door iedereen weg te jagen. Dit werkte ook niet en toen besloten we ze alledrie maar terug te halen. Sjaakie is nog aan het zoeken. We zijn benieuwd hoe hij het in de grote kudde gaat doen.

Sjaakie

Sjaak P

Pierrick

Geboren in: 2003
Bij ons sinds 12 maart 2024

Pierrick is een 87,5% Poitou ruin en een enorme kerel. Net als Quincet weegt hij 430 kg en hij paste maar net in de Ambulance. Samen met Alizee kwam hij van een adresje, waar hij heel zijn leven gewoond heeft, waar hun stallen plaats moesten maken voor een Mantelzorgwoning. Zijn mensen hadden op een Opendag gezien hoe liefdevol en respectvol wij met Poitou's omgingen en wilden daarom dat ze naar ons kwamen. Hier mogen ze oud worden.

Pierrick

Pierrick P

Liv

Geboren in: 2020
Bij ons sinds 10 februari 2024

Liv en Loulou komen terug naar huis. Liv is een flessenveulen en mist daardoor de opvoeding van een moeder. Hierdoor is zij onzeker en heeft de ezeltaal niet geleerd. Die opvoeding gaat ze hier krijgen in de kudde en dit wordt P-P's project 🤔#LaVieEstBelle met weer een Poitou
Liv vindt het allemaal eng en als mensen iets van haar willen schopt ze en rent weg. Tot P-P gistermiddag met haar ging babbelen ... Sindsdien wordt ze onmiddellijk hengstig als ze hem ziet. Well ... that's a first 🥰 Zou P-P toch een ezel zijn? #LaVieEstBelle met true love
De kudde maakt kennis met Liv & Loulou. Die vinden t nog erg spannend en vinden het prima op het erf. Maar omdat de dames hengstig zijn, is de kudde heel geïnteresseerd. Morgen weer n dag en dan gaan we ze werkelijk in de kudde introduceren. #LaVieEstBelle met nieuwe ontmoetingen

Liv

Liv P

Cis

Geboren in: 
Bij ons sinds 

Tekst volgt nog

Cis

Cis P

Close