De ezels op de hoeve

Onyx

Onyx

ONYX ♂

Geboren in: 1999
Bij ons sinds: oktober 2002

Onyx werd in een advertentie te koop aangeboden omdat de (gemeente)grond waarop hij stond een fietspad zou gaan worden. Het gezin waar Onyx opgroeide vond het verstandiger hem weg te doen omdat hem anders een leven lang aan een kort touwtje beschoren zou zijn. Om te voorkomen dat hij in de handel zou belanden, hebben wij hem opgehaald.

Onyx is wat afstandelijk naar mensen, maar altijd nieuwsgierig en lief naar kinderen. Hij begrijpt eigenlijk niet goed wat mensen van hem verwachten en is daardoor wat onzeker. Wandelen vindt hij helemaal het einde, maar hij wil onderweg altijd wel even een paar jolige ezelcapriolen uithalen. Hij is bijzonder slim en kan zelfs de zware staldeuren openmaken. Onyx is "hoofd welkomstcomité". Als er een nieuwe ezel bij ons aankomt, is hij degene die de nieuwkomer op zijn gemak stelt. Hij zál en moet meteen vriendjes worden. 

Onyx is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Onyx?

LEO ♂

Geboren in: 2003
Bij ons sinds: februari 2005

Leo woonde bij mensen die heel veel van hem hielden maar ook heel erg bang voor hem waren. Hij stond helemaal alleen in een wei en vond dat absoluut niet leuk. Doordat hij zich verveelde en zich niet begrepen voelde vroeg hij aandacht op een negatieve manier. Hij werd erg agressief en beet en trapte zijn eigenaren.

Toen Leo hier aankwam voelde hij zich meteen op z'n gemak tussen alle andere langoren. Hij vertoonde nooit meer agressief gedrag en is zelfs één van de rustigste ezels in de kudde.

Als u een ezelwandeling boekt dan is de kans groot dat u met Leo gaat wandelen. Hij is bijzonder betrouwbaar voor mensen en heeft erg veel begrip voor mensen met een beperking. 

Leo is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Leo?

Leo

Leo(1)

Ramses

Ramses(1)

RAMSES ♂

Geboren in: 2006
Bij ons sinds: januari 2007

We vonden Ramses in België in een kudde waarvan meerdere ezels al meer dood dan levend waren. We haalden er de meest zwakke ezels uit om mee te nemen en hen zo voor de dood te behoeden. Ramses,  nog geen drie maanden oud, zwaar ondervoed en geestelijk onderontwikkeld, zou naar de veemarkt gaan om daar verkocht te worden. Om hem dit lot, en waarschijnlijk ook het slachthuis, te besparen namen we hem mee. We wilden moeder en veulen niet scheiden maar het lukte ons helaas niet om de moeder (een fokmerrie) los te weken. Samen met nog twee stakkers verdween Ramses in onze trailer. Drie doodsbange ezeltjes die ondanks honger, angst en verdriet op de been probeerden te blijven. Ramses knapte maar heel erg langzaam op, maar is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige ezel en wordt steeds zelfstandiger en zelfverzekerder. 

Ramses is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Ramses?

DONNA ♀

Geboren in: 1998
Bij ons sinds: oktober 2011

Donna was het ezeltje van het project "Eetje Eerlijk" van de Tilburgse Linde Braber en heeft zelfs een eigen stripverhaal, "Op avontuur met Eetje Eerlijk, Donna het ezeltje en Peter Pet in de (h)eerlijke eetbare stad". Alle verhalen spelen zich af in Tilburg en omgeving. Jarenlang organiseerde Linde Braber allerlei kinderactiviteiten met de door haar opgerichte "Speurneuzenclub". Donna trok ook regelmatig door de Tilburgse wijken om groente te verkopen die de kinderen zelf verbouwden. Omdat Linde naar het buitenland vertrok, werd Donna bij de Ezelshoeve geplaatst. Donna toonde zich hier als een sociaal, aanhankelijk en vriendelijk ezeltje. Ze was gewend om met kinderen te werken en vond het nog steeds heerlijk om met haar kar op pad te gaan! Donna werd echter steeds trager en we zagen hoe zij zich door de dag sleepte. Na bloedonderzoek werd de diagnose Cushing gesteld, wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Donna krijgt hiervoor dagelijks medicijnen en maakt het redelijk goed. 

Donna is niet doorplaatsbaar.

Meer foto's van Donna?

Donna

Donna(1)

DIO

Dio(1)

DIO ♂

Geboren in: 2012
Bij ons sinds: juni 2013

Dio haalden we op omdat hij, volgens de eigenaar, epilepsie zou hebben net als zijn zes broers en zussen die in de afgelopen zes jaar geboren werden en niet ouder werden dan een paar maanden. We namen dus ook zijn mama Diva mee omdat we persé wilden voorkomen dat er met haar nog gefokt zou worden vanwege deze kwaal. Dio bleek echter geen epilepsie te hebben maar een ernstig hartprobleem, een AV Blok 3de graads. Dit ezeltje kon alleen geholpen worden met een pacemaker. Op 3 juli 2013 werd in de Universiteitskliniek Gent (Merelbeke) door Prof. G. van Loon en Dr. D. De Clercq, met succes een pacemaker geplaatst. Na enkele weken werd Dio uit de kliniek ontslagen en kwam als een gezond veulen terug naar de Ezelshoeve. Tijdens de halfjaarlijkse controle in januari 2019 bleek dat de batterij van zijn pacemaker bijna leeg was. Het Cardioteam in Gent durfde de uitdaging aan te gaan om een nieuwe pacemaker te plaatsen. Dit gebeurde op 16 april 2019. Na een bijna 3 uur durende operatie stak de professor 2 duimen omhoog! Operatie geslaagd! Na 6 weken kon Dio terug naar huis en is geheel hersteld. Dio is vrolijk, speels, nieuwsgierig en ondeugend… precies zoals een jonge ezel hoort te zijn!  

Dio is niet doorplaatsbaar.

NINA ♀

Geboren in: 1998
Bij ons sinds: juni 2014

Nina kwam in juni 2014 samen met haar "echtgenoot" Bas en zoon Sef naar de Ezelshoeve. De zorgzame eigenaren moesten hen om gezondheidsredenen afstaan. Nina is een ezeltje met een eigen willetje. Ze spande steeds samen met Sef tegen "echtgenoot" Bas, het was soms net een soap. Helaas moesten we Bas in oktober 2014 in laten slapen vanwege ernstig chronische hoefbevangenheid. Nina had er veel verdriet van maar kreeg gelukkig steun van de andere merries in de kudde.

Nina heeft de ziekte van Cushing wat veroorzaakt wordt door een te hoog cortisolgehalte in het bloed. Hiervoor krijgt zij dagelijks medicatie. 

Nina is niet doorplaatsbaar.

Nina

Nina(1)

Kastaar

Kastaar(1)

KASTAAR ♂

Geboren in: 2004
Bij ons sinds: december 2014

Kastaar en Liesje waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Kastaar en Liesje bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde. Kastaar is een goeiige reus die je eerst goed wil kennen om je dan plat te knuffelen. Wandelen vindt hij geweldig en wij leidde hem op als wandelezel. Door de jaren heen heeft Kastaar een innige band opgebouwd met onze vrijwilligster Tine die, samen met vrijwilliger Ronald en ezel Liesje, lange wandelingen met hem maakt. Tine heeft Kastaar van ons overgenomen maar omdat zij geen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde.

Kastaar is niet doorplaatsbaar.

LIESJE ♀

Geboren in: 2011
Bij ons sinds: december 2014

Liesje en Kastaar waren ezels van onze zusterorganisatie in België, VZW Anegria. Zij verbleven langere tijd bij een gastgezin van Anegria maar konden daar helaas niet blijven. Omdat Anegria op dat moment aan het verhuizen was naar een nieuwe locatie, haalden wij Liesje en Kastaar bij het gastgezin op en plaatsten hen hier in de kudde.

 Liesje is in de kudde een rustig en bescheiden ezel. Ze is wat groter dan de gemiddelde ezel maar toch valt ze in de kudde niet echt op… totdat ze gaat wandelen. Dan is Liesje in haar ezelementje en komt er een pittig karakter naar boven. Liesje is ook opgeleid om te wandelen en samen met Kastaar maakt ze lange tochten.Liesje heeft een sterke band opgebouwd met onze vrijwilliger Ronald en hij heeft Liesje van ons overgenomen. Omdat hij geen eigen weide heeft blijft Kastaar hier in de kudde. Het is goed mogelijk dat je Liesje, Kastaar, Ronald en Tine regelmatig ergens in de omgeving van Baarle-Nassau/Chaam/Alphen met z’n viertjes tegenkomt op een van hun wandelingen.  

Liesje is niet doorplaatsbaar.

Liesje

Liesje(1)

Melchior

Melchior(1)

MELCHIOR ♂

Geboren in: 2001
Bij ons sinds: september 2017

Melchior woonde 16 jaar lang met zijn ezelmaatje Lodewijck op een prachtige boerderij in België van waaruit de ezels regelmatig lange pelgrimstochten maakten met hun baas Marinus van Nistelrooij. Marinus, Kunstenaar en Reiziger (www.marinusth.com) moest helaas het besluit nemen de boerderij te verkopen om dichter bij de kinderen te gaan wonen omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Marinus kwam hier met de vraag of Melchior en Lodewijck bij de Ezelshoeve mochten komen wonen. Enkele dagen voor de verhuizing van de ezels naar de Ezelshoeve overleed Lodewijck. Hij wilde blijkbaar de verhuizing en het gemis van zijn baas niet aangaan. Marinus nam Melchior mee op bedevaart door België als ode aan Lodewijck en zo kwamen zij op het einde van hun tocht te voet hier aan. Melchior voelde zich meteen thuis in onze kudde en dat maakte voor Marinus het afscheid iets gemakkelijker. Marinus komt heel regelmatig zijn Melchior bezoeken en af en toe komt hij Melchior ophalen om een pelgrimstocht te maken, waarna ze beiden weer met positieve energie opgeladen zijn. 

Hier vind je de mooie ingezonden brief van Melchior's oud-eigenaar.

Melchior is niet doorplaatsbaar.

HAROLD ♂

Geboren in: 1990
Bij ons sinds: april 2018

Harold kwam als véél te dikke ezel aan bij de Ezelshoeve. Hij is waarschijnlijk als jonge ezel al veel te dik geworden waardoor zijn ruggengraat (door het gewicht van zijn buik) totaal vergroeid is.Dit is zeker ook pijnlijk en daardoor is hij soms wat humeurig. Door de ziekte van Cushing (waar hij dagelijks medicatie voor krijgt) is zijn huid heel dun. In de zomer steken de vliegen hem op de benen die daardoor vol wondjes zitten. Zijn huid geneest erg slecht (ook een gevolg van Cushing) vandaar dat Harold in de zomer pyjamabroeken draagt (tot grote hilariteit van de bezoekers én media), zodat de vliegen hem niet kunnen steken. Ondanks zijn humeurig uiterlijk vinden wij Harold allemaal een heerlijke ezel.  

Harold is niet doorplaatsbaar.

Harold

Harold(1)

Arthur

Arthur 3

ARTHUR ♂

Geboren in: 2019
Bij ons sinds: december 2019

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Arthur was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Gwain en samen met Lancelot in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Toen onze dierenarts Arthur onderzocht bleek hij een ernstige longontsteking te hebben en ademhalen was heel erg pijnlijk voor hem. Dankzij de nodige antibioticakuren en luchtwegmedicatie kwam Arthur er helemaal bovenop. Arthur heeft veel en lang haar en ziet eruit of hij ‘ontploft’ is hem ontzettend vertederend eruit laat zien. Hij is een enorm knuffelbaar ezeltje en je ontkomt er niet aan om uitgebreid met hem te kroelen. Arthur zal binnenkort gecastreerd worden. 

Arthur is samen met Lancelot besproken voor doorplaatsing.

LANCELOT ♂

Geboren in: 2019
Bij ons sinds: december 2019

Op 21 december haalden we vier ernstig verwaarloosde ezels op die door een ezelvriend waren weggekocht bij een handelaar. Lancelot was één van deze ezels. Hij was gescheiden van zijn mama Avalon en samen met Arthur in een andere wei geplaatst. Ezelvriendin Mandy T. en haar achterban maakten het mogelijk deze veulens te redden en met hun moeders te herenigen. De Ezelshoeve handelde op het moment dat de ezels uit de greep van de handelaar waren, haalden wij hen op. Lancelot had een enorme achterstand in ontwikkeling én gewicht waar we met opvoeding en gezonde voeding nog hard aan werken. Hij heeft ook een grote behoefte aan menselijk contact, liefde en aandacht. En dat is wat we hem ook zoveel mogelijk geven. In het begin was hij wat afstandelijk maar nu kom je de wei niet uit zonder eerst uitgebreid met hem geknuffeld te hebben. Binnenkort zal hij gecastreerd worden. 

Lancelot is samen met Arthur besproken voor doorplaatsing.

Lancelot

Lancelot 1

Bisou

Bisou(1)

BISOU ♀

Geboren in: 1994
Bij ons sinds: september 2020

Nana en Bisou kwamen samen naar de Ezelshoeve nadat zij een leven lang op hetzelfde plekje hadden gewoond. Hun eigenaar verhuisde echter, na 30 jaar op het platteland te hebben gewoond weer naar de stad, naar een appartement in hartje Den Haag en Nana en Bisou pasten niet op het balkonnetje 🤪

Eenmaal bij de Ezelshoeve viel ons op dat beide ezels erg 'pompend' ademhaalden. De dierenarts stelde een flinke luchtweginfectie vast, iets waar zij waarschijnlijk al jarenlang last van hadden, maar wat nooit door de eigenaar was opgemerkt. Moeder en dochter kregen een langdurige antibioticakuur en krijgen de rest van hun leven Dilaterol (een medicatie vergelijkbaar met Ventolin voor mensen).  

Bisou is een lieve knuffelezel maar heeft ook een sterk eigen willetje. Als er iets spannends gebeurt, zie je haar toch wel snel bij mama Nana gaan staan. Na al die jaren zijn ze niet alleen maar moeder en dochter maar ook nog steeds beste vriendinnen 🥰

Vanwege hun hoge leeftijd en de luchtwegproblemen zullen zij niet meer doorgeplaatst worden maar 'met pensioen gaan' bij de Ezelshoeve. 

Bisou is niet doorplaatsbaar.

NANA ♀

Geboren in: 1992
Bij ons sinds: september 2020
Kenmerken:

Nana en Bisou kwamen samen naar de Ezelshoeve, nadat zij een leven lang op hetzelfde plekje hadden gewoond. Hun eigenaar verhuisde echter, na 30 jaar op het platteland te hebben gewoond weer naar de stad, naar een appartement in hartje Den Haag en Nana en Bisou pasten niet op het balkonnetje 🤪

Eenmaal bij de Ezelshoeve viel ons op dat beide ezels erg 'pompend' ademhaalden. De dierenarts stelde een flinke luchtweginfectie vast. Zie ook bij Bisou.

Wanneer de ezels buiten staan is Nana meestal bij het hooinet te vinden! Samen delen is niets voor Nana, dus andere ezels jaagt ze weg. Behalve Bisou, die staat altijd naast haar te smullen. Na al die jaren zijn ze dus niet alleen maar moeder en dochter maar ook nog steeds beste vriendinnen 🥰

Vanwege hun hogere leeftijd en de luchtwegproblemen zullen zij niet meer doorgeplaatst worden maar “met pensioen gaan” bij de Ezelshoeve.

Nana is niet doorplaatsbaar.

Nana

Nana(1)

Uriël

Jacq en Uriël

URIËL ♀

Geboren in: ongeveer 2006
Bij ons sinds: 16 augustus 2021

Uriël is een Poitou merrie

Van origine komen Poitou ezels uit de regio Poitou in Frankrijk, vandaar dus de naam. Vroeger leefden er veel van deze ezels. Vanwege hun grote postuur werden ze gebruikt om muildieren te fokken, die in de landbouw of in het leger werkten. Toen dit niet meer nodig was, begon het ras uit te sterven. Tegenwoordig is de Poitou ezel een zeldzaam ras geworden. In 1977 waren er wereldwijd nog maar 44 Poitou ezels over. Om het ras te redden, werd er een fokprogramma opgezet. Dankzij het op tijd ingrijpen van fokkers waren er begin deze eeuw alweer ruim 400 Poitou ezels bekend. En zo dus ook onze Uriël!

Het verhaal van Uriël vind je op haar eigen blog. 

Meer foto's van Uriël vind je hier.

Kijk hier naar het prachtige filmpje van het vertrouwen tussen een mens en een ezel! 


Uriël is niet doorplaatsbaar.

OTHELLO ♂

Geboren in: 2008
Bij ons sinds: mei 2020 en tijdelijk even bij een gastgezin geweest. Terug sinds begin september 2021

Op zijn vorige plek woonde hij samen met ezelin Tosca. Lange tijd ging het goed tussen die twee, maar de laatste tijd bleken ze toch niet zo'n goede match meer. Tosca is al een oude dame, terwijl Othello nog een jonge vent is. Othello werd dominanter, wat vooral zichtbaar werd tijdens voertijd. Tosca werd steeds magerder, en Othello begon dikker te worden. Tijd dus voor een nieuwe match en Othello kwam naar de Ezelshoeve.
Inmiddels is Othello helemaal gewend in de kudde. Ook voor hem hadden we een nieuw maatje op het oog, namelijk Valentino. Othello deed het enorm goed: door hem was Valentino heel veel rustiger geworden en had Valentino veel ezelgedrag geleerd. Echter Othello oogde niet gelukkig met deze match ... 🤔 Valentino is begin november doorgeplaatst en Othello mag lekker in de kudde blijven. Dat wat hij zo graag wilt.
Volgens P-P: Othello is niet doorplaatsbaar!

Othello

Othello 2

Rafaël

Rafael 1

RAFAËL ♂

Geboren in: 2000
Bij ons sinds: 4 november 2021

Rafaël komt uit Rotterdam, waar hij vijftien jaar gewoond heeft. Omdat de eigenaresse gaat verhuizen en er geen plaats is voor een ezel in de voortuin, besloot zij dat Rafael een goede plek moest krijgen: de Ezelshoeve.

Rafaël heeft nogal wat 'ezelprobleempjes' zoals overgewicht, slecht hoefwerk, vaak hoefbevangen, en meer. De grond daar is (nogal natte) veengrond en dit hielp ook niet aan zijn hoefproblemen. Op de hoeve zal hij, al was het alleen maar door de drogere zandgrond, al minder problemen krijgen.

Hij is een schat, dat zie je op het eerste gezicht al! Een knuffelbeer en die kunnen we hier wel gebruiken 🥰

Rafaël is niet doorplaatsbaar.

Lisa ♀

Geboren in: 1999
Bij ons sinds: augustus 2008; weer terug op de hoeve op 17-12-2021

Op 11 augustus 2008 haalde Stichting de Ezelshoeve Lisa en Nora op in het Brabantse plaatsje Hoeven. Lisa en Nora zijn twee ezelinnen die deel uitmaakten van een kudde van zes ezels. Ook de vier andere ezels, Bartje, Molly, Pieter en Rosa gingen mee naar de Ezelshoeve. De kudde is altijd liefdevol verzorgd door de eigenaar maar door omstandigheden konden zij niet bij hen blijven. Omdat zij een veilige toekomst voor de kudde wilden, belden zij de Ezelshoeve.

Lisa en Nora zijn halfzussen die een jaar verschillen in leeftijd. Een kudde van 6 ezels doorplaatsen naar één adres is bijna niet te realiseren en daarom besloten we de kudde op een verantwoorde manier te scheiden. Omdat Lisa en Nora samen zijn opgegroeid wilden we dat zij samen zouden blijven.

Lisa en Nora zijn nu al drie keer doorgeplaatst en door omstandigheden kwamen ze elke keer terug naar ons. Zo ook nu weer. 

Lisa is samen met Nora doorplaatsbaar!

Lisa

Lisa portrait

Nora

Nora portrait

Nora ♀

Geboren in: 2000
Bij ons sinds: 11 augustus 2008; weer terug op de hoeve op 17-12-2021

Op 11 augustus 2008 haalde Stichting de Ezelshoeve Lisa en Nora op in het Brabantse plaatsje Hoeven. Lisa en Nora zijn twee ezelinnen die deel uitmaakten van een kudde van zes ezels. Ook de vier andere ezels, Bartje, Molly, Pieter en Rosa gingen mee naar de Ezelshoeve. De kudde is altijd liefdevol verzorgd door de eigenaar maar door omstandigheden konden zij niet bij hen blijven. Omdat zij een veilige toekomst voor de kudde wilden, belden zij de Ezelshoeve.

Lisa en Nora zijn halfzussen die een jaar verschillen in leeftijd. Een kudde van 6 ezels doorplaatsen naar één adres is bijna niet te realiseren en daarom besloten we de kudde op een verantwoorde manier te scheiden. Omdat Lisa en Nora samen zijn opgegroeid wilden we dat zij samen zouden blijven.

Lisa en Nora zijn nu al drie keer doorgeplaatst en door omstandigheden kwamen ze elke keer terug naar ons. Zo ook nu weer. 

Nora is samen met Lisa doorplaatsbaar!

Puck ♀

Geboren in: 2013
Bij ons sinds: oktober 2017 en doorgeplaatst in 2018; weer terug op de hoeve op 17-12-2021

Twinkel en Puck behoorden tot een groep van 5 ezels. Zij woonden op een camping en genoten van de campinggasten die hen natuurlijk veel kwamen borstelen en knuffelen. De camping werd echter verkocht en de nieuwe campingeigenaar had geen binding met de ezels en vroeg de Ezelshoeve de ezels op te halen. Op 27 oktober 2017 haalden wij de ezels op,

Twinkel en Puck voelden zich onmiddellijk thuis hier in de kudde en zijn enorm knuffelbaar en lief.

In 2018 hebben hebben we ze doorgeplaatst naar een liefdevol adres in Breda. In de eerste week van december kregen we het bericht dat mama Twinkel was overleden. Ze is in de weide bij Nora en Lisa geplaatst zodat ze niet meer alleen is.

Puck is gereserveerd voor doorplaatsing!

Puck

Puck portrait

Avalon

Avalon P

Avalon ♀

Geboren in: 2016
Bij ons sinds: 21 december 2019; weer terug op de hoeve op 31-12-2021

Op 21 december 2019 kwamen Avalon en haar zoon Lancelot (5 maanden oud), haar vriendin Gwain met zoon Arthur (ook 5 maanden oud) naar de Ezelshoeve. De ezels waren zwaar verwaarloosd en buiten veel te lange hoeven, verklitte vachten en ondervoeding waren Avalon en Gwain ook weer drachtig. Ze kregen hier alle medische zorg en deze “Ridders van de Ronde Tafel” knapten zienderogen op.

Op 13 juli 2020 beviel Avalon van een gezond merrieveulen dat we Bliksem doopten. Avalon was een goede moeder en zij voedde haar veulen perfect op.

Op 18 november 2020 verhuisden Avalon en Bliksem naar een nieuw thuis in Arcen (L) waar ze alle liefde en aandacht kregen die ze verdienden. Helaas moesten we hen op 31 december 2021 weer ophalen omdat de eigenaar erg ziek werd en hij nog een lange weg tot herstel heeft.

Avalon en Bliksem zijn voorlopig niet doorplaatsbaar!

Bliksem ♀

Geboren in: 13-07-2020 op de Ezelshoeve
Doorgeplaatst 18 november 2020; weer terug op de hoeve op 31-12-2021

Op 21 december 2019 kwamen Avalon en haar zoon Lancelot (5 maanden oud), haar vriendin Gwain met zoon Arthur (ook 5 maanden oud) naar de Ezelshoeve. De ezels waren zwaar verwaarloosd en buiten veel te lange hoeven, verklitte vachten en ondervoeding waren Avalon en Gwain ook weer drachtig. Ze kregen hier alle medische zorg en deze “Ridders van de Ronde Tafel” knapten zienderogen op.

Op 13 juli 2020 beviel Avalon van een gezond merrieveulen dat we Bliksem doopten. Avalon was een goede moeder en zij voedde Bliksem perfect op.

Bliksem genoot van haar veulenleven samen met veulens Little Storm (zoon van Gwain) en de veulens Cis en Liv die allebei verstoten waren door hun moeders en hier door ons met de fles grootgebracht werden.

Op 18 november 2020 verhuisden Avalon en Bliksem naar een nieuw thuis in Arcen (L) waar ze alle liefde en aandacht kregen die ze verdienden. Helaas moesten we hen op 31 december 2021 weer ophalen omdat de eigenaar erg ziek werd en hij nog een lange weg tot herstel heeft.

Voorlopig plaatsen we Bliksem en haar mama Avalon nog niet uit en genieten we nog even van dit heerlijke stel!

Bliksem

Bliksem P

Cis

Cis P

Cis ♀

Geboren: 28-06-2020
Bij ons sinds: 4 juli 2020; weer terug op de hoeve op 31-12-2021

Ciska, die door ons Cis of Cissie genoemd wordt,  werd direct na de geboorte door haar moeder verstoten. De eigenaren begonnen haar met veulen-opfokmelk de fles te geven maar merkten al gauw dat dat een enorme opgave is. Cis moest nl om de 3 uur gevoed worden, ook ’s nachts! Dus men vroeg ons om Cis bij ons op te nemen en op 4 juli, toen Cis 6 dagen oud was, kwam ze naar de Ezelshoeve.

We plaatsten Cis bij de merries Avalon en Gwain met de veulens Bliksem en Little Storm. Hier zou Cis het ezelgedrag op een natuurlijke manier kunnen leren. Enkele weken later kwam daar ook nog Poitouveulen Liv bij die ook door haar moeder verstoten was.

Cis sloot vriendschap met de veulens maar de mens blijft bij Cis toch altijd nét iets belangrijker. Dit zien we vaak bij flessenveulens. Cis werd samen met Avalon en Bliksem uitgeplaatst naar Arcen (L). Helaas moesten we hen op 31 december 2021 weer ophalen omdat de eigenaar erg ziek werd en hij nog een lange weg tot herstel heeft.

Voorlopig plaatsen we Cis nog niet uit en genieten we nog even van dit heerlijke meisje!

Michaël ♂

Geboren in: 2014
Bij ons sinds 11 januari 2021

Op maandagmiddag 10 januari 2022 kwam er een noodoproep binnen. De eigenaresse van Michaël vertelde al huilend dat haar ezel ernstig ziek is en zij er niet goed genoeg voor kon zorgen. De dierenarts was al enkele malen geweest maar wist het verder ook niet meer. We spraken af dat we de volgende ochtend meteen zouden vertrekken naar Veenhuizen om Michaël op te halen. Na een rit van 3 uur kwamen we bij Michaël aan die als een hoopje ellende in zijn stalletje lag. De eigenaresse vertelde dat hij een week daarvoor niet meer kon eten en schuim op zijn bek staan. De dierenarts die hem onderzocht vond een stekelige bramentak van 15 cm helemaal achter in zijn keel. Die kon er gelukkig uitgetrokken worden. Echter een paar dagen later vond men Michaël volledig uitgeput in de sloot die aan zijn weilandje ligt. Zijn benen waren diep in de modder vastgezogen en twee mannen hebben hem met heel veel moeite uit de sloot kunnen halen. Michaël kon echter niet meer zelfstandig opstaan of lopen en na enkele dagen werden wij gebeld. Hier is er door onze dierenarts Jan Voet direct bloed afgenomen en dit wees uit dat hij een ernstig spiertrauma heeft opgelopen. Of dit nog te herstellen is is helaas nog niet zeker.

We hebben helaas geen mooiere foto van dit ventje. De wil is er. Onze hoop is er. Onze liefde is er. Nu wachten en proberen. Twee filmpjes op ons YouTube kanaal: 

https://youtu.be/FXhzaEiTAyM en https://youtu.be/KWUriDzdio4

Michaël

Michaël hangend

Alberto

Alberto (5)

Alberto ♂

Geboren: 2007
Bij ons sinds: 11 januari 2022

Alberto is het vriendje van Michaël (zie verhaal bij ezel Michaël). Zij wonen al minstens 6 jaar samen dus scheiden wij hen niet en nemen ook hem mee naar de Ezelshoeve.

Close