Krachtvoeding

In het wild jagen leeuwen op grazers zoals gazelles, zebra's, gnoes en andere wildebeesten. Ook muisjes en vogels kunnen op het menu staan. Meestal is het de taak aan de leeuwin om voor het eten te zorgen. Terwijl twee andere leeuwinnen door het hoge gras sluipen, jaagt zij vanaf de andere kant de prooi een regelrechte hinderlaag in. Als de prooi geen kant meer op kan, springt één van de leeuwinnen opzij op zijn rug. Ze bijt hem in zijn keel en de prooi komt door verstikking om het leven. Vervolgens kan de hele groep een hapje eten!

Antibiotica

Nu ziet etenstijd er voor leeuwen in gevangenschap meestal heel anders uit. Een leeuw in de dierentuin heeft zijn jagersinstinct niet nodig; het eten wordt hem namelijk gewoon aangegeven. Bovendien wordt er naar de oorsprong van de vleesvoeding in de dierentuin niet vaak genoeg gekeken naar de preventieve medicatie die een koe, varken of kip vaak binnenkrijgt in Europese veestallen. Het gaat dan voornamelijk om verschillende soorten antibiotica die een leeuw niet nodig heeft en zelfs nadelige effecten kunnen hebben.

De Zoo Lion Foundation pleit er voor om de leeuw zijn natuurlijke jagersinstinct weer terug te geven en om te zorgen voor antibioticavrij vlees.

Jagen en gezonde, verse voeding

De Zoo Lion Foundation pleit er echter voor om de leeuw zijn natuurlijke jagersinstinct weer terug te geven en om te zorgen voor antibioticavrij vlees. Een leeuw blijft een wild dier dat zijn energie kwijt kan in het jagen. De Zoo Lion Foundation wil er daarom voor zorgen om levende prooien weer terug in de verblijven van de leeuwen te plaatsen. Op deze manier blijft de leeuw het meest dichtbij zijn natuurlijke gedrag. De prooien zullen vooral bestaan uit geiten en kippen. Zoo Lion zorgt er samen met gespecialiseerde boeren voor dat deze dieren vrij leven en alleen natuurlijk voedsel krijgen.

Help mee de leeuw in gevangenschap de gezonde, verse voeding te geven waar hij recht op heeft! 

 1. Uriël, de prachtige Poitou-merrie

  1 augustus 2021 om 13:31 by P-P van den Berg 0 comments

  Uriël in fuchsia roze regendeken.jpg

  Uriël is een Poitou-merrie van wie de achterhand en bespiering zo verzwakt was, dat zij niet meer op eigen kracht kon opstaan. Op het moment dat een dierenarts in Duitsland haar wilde laten inslapen zijn wij gevraagd te helpen. Wat een fantastisch wonder is Uriël gebleken!

  Lees meer over "Uriël, de prachtige Poitou-merrie"

  Tags:

 2. Melchior, ingezonden brief van Marinus van Nistelrooy

  31 juli 2021 om 13:47 by P-P van den Berg 0 comments

  Melchior(2).jpg

  Dit is een ingezonden brief van oud-eigenaar en kunstenaar Marinus van Nistelrooy. Door omstandigheden moest hij van zijn 'boerderij' verhuizen naar een rijwoning en zocht een adres voor zijn twee ezels. Marinus is bekend van zijn pelgrimstochten door België met Lodewijck. In veel van de cafeetjes onderweg naar Scherpenheuvel vindt men nog kunstwerkjes op bierviltjes of foto's van ezel Lodewijck in het café.

  Lees meer over "Melchior, ingezonden brief van Marinus van Nistelrooy"

  Tags:

 3. Het verhaal van NoNo

  30 juli 2021 om 15:14 by P-P van den Berg 0 comments

  Pasfoto NoNo S.jpg

  Hoe NoNo op de Ezelshoeve kwam, in zijn eigen woorden ;-)

  Lees meer over "Het verhaal van NoNo"

  Tags:

 4. SiSi het boegbeeld van de Stichting

  28 juli 2021 om 15:29 by P-P van den Berg 0 comments

  SiSi1 XXX.jpg

  SiSi het boegbeeld van de Stichting

  Lees meer over "SiSi het boegbeeld van de Stichting"

  Tags:

Close