Melchior, ingezonden brief van Marinus van Nistelrooy

Melchior, ingezonden brief van Marinus van Nistelrooy

31 juli 2021 by P-P van den Berg 0 comments

Dit is een ingezonden brief van oud-eigenaar en kunstenaar Marinus van Nistelrooy. Door omstandigheden moest hij van zijn 'boerderij' verhuizen naar een rijwoning en zocht een adres voor zijn twee ezels. Marinus is bekend van zijn pelgrimstochten door België met Lodewijck. In veel van de cafeetjes onderweg naar Scherpenheuvel vindt men nog kunstwerkjes op bierviltjes of foto's van ezel Lodewijck in het café.

Ezelliefde is voor het Leven.

Tijdens zijn embrio-foetus-periode had Melchior al van mijn stem gehoord, ik was erbij toen hij ter wereld kwam. Vanaf dan wist hij vijftien jaar wie da was met die stem. Dat dit voor àltijd zou zijn is wat we samen met volle Broeder Lodewijck wilden. Het lot bracht daar op harde wijze verandering in en dat hebben we node geaccepteerd. 

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik Melchior op bijzondere wijze in jullie vertrouwde handen en deskundigheid mocht achterlaten. Voor hem en zijn verdriet koos ik voor 'de korte pijn' met de lange pijn die ik om hem wilde lijden is het ergste gedaan.  

Toen hij deze morgen mijn stem weer hoorde gingen zijn prachtige oren stijl overeind staan, hij kwam direct op mij toegestapt (hij liet mij ermee zweven).    Zo blij als een kind was ik dat Melchior met mij op de foto wilde, éxtra blij met het gevoel dat hij ook zichtbaar graag met mij poseerde !  Puur geluk dat hij me zag vertrekken nog's even 'op en neer' de groep verliet om mij gedag te komen zeggen. Een zeer warm gevoel was wat mij te beurt viel op weg naar huis, en blijvend zal zijn voor de rest van mijn leven. En Lodewijck hij ruste in vrede.

Lieve Jacqueline en Peter-Paul,

Samen, én in elk van jullie is zoveel diepgemeende onvoorwaardelijke liefde voor de Ezel. 

Op jullie Hoeve lopen de Ezels er allemaal 'als uitverkorenen' zo content en relaxed bij. De opbouw op de werkvloer in de stallen en op jullie vernieuwend website liegt er niet om. Een en ander zal zeker niet zonder slag of stoot gaan maar zal zijn doel niet missen. Een betere plek zal nog  moeilijk te vinden zijn voor die hoogbegaafde intelligente langoren dan tussen de liefde van jullie en al die andere Ezels die de Ezelshoeve in Baarle-Nassau hebben weten te vinden (goed voor het hart van Melchior en voor het mijne).

Hoe aandoenlijk en vol kracht en emotie waren de taferelen die ik deze morgen voelde en zag in jullie liefde voor en zorg om Uriël. 

Veel respect en nog's mijn hartelijke dank voor het volle vertrouwen om het allemaal met mij te delen.

Tot gauw

Marinus van Nistelrooij

 

Tags:

Comments

Leave a comment!

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

P-P van den Berg

Verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, professionalisering, fondsenwerving en de toekomst van de Stichting

Close