Open dag op 26 mei van 10-16 uur

Welkom!

Regenboog.png

Welkom bij Stichting de Ezelshoeve

Een beter leven voor ezels in Nederland

Wij vangen verwaarloosde, mishandelde, in beslag genomen, zieke of oude ezels op en geven hen weer een mooie toekomst. Dit kan alleen met uw hulp!
Erin 01.jpg

Pijler 1: Ezelwelzijn

In eerste instantie zijn wij een dierenwelzijnsorganisatie. Wij zijn een officieel ezelasiel en een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI, zie pagina Over Ons).

 

Ezelwelzijn
Erin 04.jpg

Pijler 2: Educatie

Het is van wezenlijk belang dat we de algemene kennis over ezels en ezelgedrag verhogen om hiermee verwaarlozing in de toekomst te voorkomen.

Educatie
Vera met Ferdinand.JPG

Pijler 3: Sociaal

De Ezelshoeve kan niet bestaan zonder haar uitgebreide vrijwilligers organisatie en de herintreders die zorgdragen voor de dagelijkse werking.

Sociaal-Maatschappelijk

MIS NIKS!

KopfotoWil je niks van de Ezelshoeve missen? Schrijf je dan nu in voor onze e-mailnieuwsbrief! Je ontvangt dan 1 keer per maand het laatste nieuws over onze dieren, acties en activiteiten in je mailbox. Wij garanderen dat hij elke keer weer leuk is!

 

Nieuwsbrief

KOM WANDELEN!

Kom wandelen met één of meer ezels in het mooie bos- en weidegebied achter onze hoeve! Wil je een uitdagende wandeling? Dan geven we je Onyx misschien wel mee 😉.

Wandeling met NoNo
Meer weten?

ECHTE MENSEN!

Onze Adoptiecampagne, waar we de vrijwilligers van de Ezelshoeve in beeld brengen.

nr 1 Jacq en PP

Adoptie

Onze Missie en Visie

De ezel blijft een ondergewaardeerd dier in vergelijking tot andere hobbydieren of gezelschapsdieren. Waar de grote geesten in de historie kozen voor een ezel als last- of rijdier (denk aan Christus, Maria, de Dalai Lama, Martin Luther King, …) vanwege de bescheidenheid van een ezel, is de onterechte symboliek van domheid sterker verankerd. Het gevolg is dat ezels vaak niet serieus genomen worden, minder aandacht en verzorging krijgen en slechter gestald worden, dan bijvoorbeeld paarden. Zelfs in diergerichte opleidingen wordt de ezel slechts marginaal behandeld in verhouding met paarden. Doordat de ezel vaak nog als minderwaardig dier wordt gezien, vindt er veel mishandeling en verwaarlozing plaats, vaak door gebrek aan kennis.

Stichting de Ezelshoeve wil het verschil maken en duidelijk resultaat zien als het gaat om duurzame verbetering van ezelwelzijn. Dit lukt ons door praktische opvang van dieren te combineren met preventie en educatie. We beïnvloeden beleid en voorlichting en werken daarbij graag samen met (inter)nationale partners.

De visie van Stichting de Ezelshoeve is het verbeteren van het algemene beeld dat men van een ezel heeft, het verhogen van de kennis over (het houden van) ezels, het bestrijden van de verwaarlozing van ezels, het opvangen van ezels die dat nodig hebben en het begeleiden van mensen die ezels (willen) houden. Dit doen we mede door ezels en hun kwaliteiten te promoten naar een breed publiek, mensen de kans te geven om met ezels samen te werken en goede voorbeelden te tonen.

Om dit te doen is het beleid en de werking van de stichting gebaseerd op drie pijlers: dierenwelzijn, educatie en sociaal-maatschappelijk.

Close