Over de Christmas Challenge, een ezelambulance en onze community 🥰
Nieuwsbrief december 2021

Onze warme 'community'

Community is een beetje een modewoord, maar toch is het iets anders dan een 'netwerk'. Het woord community geeft een beetje de warmte en de betrokkenheid aan die er tussen de leden van die community en ons is. Waar men vaak denkt dat virtuele communities, zoals via Facebook, Twitter of Instagram, een veel lagere betrokkenheid hebben bij een organisatie, blijkt bij ons het tegendeel. Wanneer je de reacties op onze berichten bekijkt op de sociale media, dan begrijp je wat ik bedoel. Wij zijn werkelijk trots op al die warme reacties en opmerkingen die telkens weer onder onze berichten geplaatst worden. Zoals jullie weten loopt onze adoptiecampagne nu op de sociale media en het is mooi om te zien, hoe onder elke nieuwe post weer allemaal trotse adoptieouders een berichtje zetten over hoe blij ze zijn met hun adoptiepakket of dat ze net een ezeltje hebben geadopteerd. Mooi is ook dat er meerdere nieuwe adoptieouders al een bezoek hebben gebracht aan hun adoptie ezel om te knuffelen 😍
Op dit moment loopt lieve Donna, onze wereldberoemde (in Tilburg) ezel van 'Eet je Eerlijk' nog het verst achter in de adopties. Slechts 1% van alle adopties is op Donna. Dat is natuurlijk voor Donna erg jammer. Ze wil ook graag geliefd zijn… Breng jij verandering in haar ezelleven? Alsjeblieft omhels haar deze kerst en klik op de button. (Donna op de voorgrond op de foto)

Een nieuwe Ezelambulance

Wij zijn ongelofelijk blij met onze nieuwe dierenambulance omdat dit een extra stap in de toekomst is voor de stichting. In 17 jaar zijn er zo’n 400 ezels vervoerd door de oprichters van de stichting: Jacq en P-P van den Berg. Dit komt omdat wij de enigen zijn met een E-rijbewijs, die ook met levende have durven te rijden. Met deze bus mogen vrijwilligers in bezit van een B-rijbewijs al rijden en hierdoor is het afhalen en doorplaatsen niet langer afhankelijk van de oprichters.

Stichting DierenLot en Stichting de Ezelshoeve zijn hiervoor een samenwerking aangegaan, naar aanleiding waarvan DierenLot een ambulance ter beschikking heeft gesteld aan de Ezelshoeve. Aangezien ezels van een ander formaat zijn dan de vele dieren die de landelijke dierenambulances ophalen en wegbrengen is ook de ambulance van een ander formaat.
BN/De Stem en het AD plaatsten een mooi artikel en dat vind je bij 'In het nieuws':

Artikel over de ambulance

Nieuw op de Ezelshoeve

Nora en Lisa

Direct de eerste rit dan maar! Vrijdag 17 december zijn we naar Limburg gereden om Lisa en Nora op te halen. Deze dames hebben wij in 2015 doorgeplaatst, maar door een sterke groei van alle activiteiten van het doorplaatsadres raakten ze steeds meer op de achtergrond.

Daarom besloten de doorplaatsouders om afstand te doen van deze lieve halfzussen. De dames zijn 22 en 23 jaar oud en moeten nog even apart blijven staan, tot ze gevaccineerd zijn. Op de foto hieronder: Nora, de donkere, staat links en Lisa, de oudste, rechts.

Lees verder

Puck

Dezelfde dag hebben wij Puck teruggehaald naar de stichting. Ook Puck was, samen met haar moeder Twinkel al eerder door ons doorgeplaatst, naar een liefdevol adres in Breda. Op die locatie, waar ze muzikale dienstverlening met inzet en beleving brengen, wandelden ze heel veel met Puck en Twinkel. Helaas overleed Twinkel recent en bleef Puck alleen achter.

Puck ♀ was ook al lang niet meer gevaccineerd en staat daarom bij Lisa en Nora in het weitje. Het gaat prima met hun drieën, maar Puck is wel een karaktertje. Het gaat haar goed doen wanneer ze binnenkort in de kudde geplaatst zal worden, want die weten wel raad met dominante dames 😆

Lees verder

Valentino

We hebben sinds de vorige nieuwsbrief geen ezels meer uitgeplaatst. Valentino was de laatste en misschien herinneren jullie je nog wat een sterk hengstengedrag hij vertoonde in het begin. Op de foto hieronder zie je Valentino op zijn doorplaatsadres. Hoe goed hij het doet met zijn maatje Sjors en de kudde schapen. Mooi om te zien dat het kleine, lieve ezeltje dat we ondanks zijn hengstengedrag in hem zagen, er nu werkelijk uit komt. Het ga je goed kerel!

Uriël update

Met Uriël gaat het goed. Elke dag een stapje vooruit en elke dag heeft ze het wat meer naar haar zin. Ze begint een eigen willetje te krijgen en heeft zelfs al een 'sprintje' getrokken, samen met Arthur en Lancelot. Dankzij vrijwilliger Natasja hebben we twee tools, die vroeger gebruikt werden om zware glasplaten te dragen. Deze tools blijken zeer geschikt om Uriël te helpen en de laatste weken lukt het de vrijwilligers steeds vaker, zonder P-P's hulp, om haar op die manier te helpen opstaan. Ze heeft ook een mooie nieuwe regendeken. Ja, hij is fuchsia roze, maar dat krijg je wanneer je mij (Jacqueline) laat shoppen 🤣

Christmas Challenge

Zoals elk jaar organiseert DierenLot de Christmas Challenge. Ook wij zijn als beneficiant aangemeld en QWork in Dongen heeft daar voor ons een actie gestart! Super bedankt vrijwilliger Sanne en collega's van QWork. Op die Christmas Challenge zit een digitale donatiebus voor Stichting de Ezelshoeve en elke euro wordt tot 31 december door DierenLot verdubbeld! Dus 🤔, mocht u nog een kerstcadeautje voor de ezeltjes in gedachten hebben: door hier te doneren is uw donatie ineens twee keer zo veel waard! Ook onze dankbaarheid wordt automatisch verdubbeld 🥰

Verdubbel uw donatie

Rafaëls voetjes doen zeer!

We hebben de hoefjes van Rafaël laten röntgen en dat was helaas geen goed nieuws. De hoefjes hebben een hoefbeenkanteling en het puntje is al weg. Dit is niet meer te herstellen, maar ondanks dat geniet hij van zijn verblijf hier op de Ezelshoeve. Misschien komt het door al die knuffels die hij elke dag krijgt 🤗
Rafaël krijgt uiteraard zijn dagelijkse pijnstilling en zolang hij nog aangeeft dat hij het fijn vindt om in zijn weitje, soms met een aantal vriendjes erbij, te vertoeven, blijven wij hem vertroetelen 🥰

Tour de France van Nelson

"Hallo allemaal, ik ben Nelson, een flinke telg van de trotse ezelsoort, al zeg ik het zelf."
Zo begint het boek 'De tour de France van Nelson', een spannend en grappig reisverhaal van een man en een jonge ezel. Enerzijds vertelt Luc De Keersmaeker hun belevenissen zoals ze gebeurd zijn en anderzijds geeft ezel Nelson zijn eigen visie op deze gebeurtenissen. Een geweldig luchtig en grappig boek waar iedere ezelliefhebber van gaat genieten. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en ervan genoten! De boeken zijn via de Ezelshoeve tegen kostprijs en verzendkosten (€25) te bestellen, via ons contactformulier.

Contactformulier

Ezelparcours

We hebben de vier stagiaires die momenteel stage lopen op de Ezelshoeve een leuke opdracht gegeven. We hebben ze een parcours laten ontwerpen van 6 stations. Slalommen, onder een wapperende vlag door, door een donkere tent, over een wip en andere hindernissen. De stagiaires mochten elk een eigen ezel uitkiezen om daarmee, met behulp van clicker-training, te gaan oefenen om het parcours te lopen. De ezels vinden dit super leuk, de stagiaires vinden het superleuk en het creëert een extra persoonlijke band tussen de stagiaire en de ezel. Op de foto zie je Roos, Rosa, Megan en Jamie en binnenkort komt een filmpje over het ezelparcours op de social media en de website.
Op de foto zie je Rosa met Lancelot, Jamie met Dio, Roos met Leo en Megan met Arthur, de ezeltjes die ze uitgekozen hadden voor het parcours.

Echte vrijwilligers

Onder de titel 'Echte vrijwilligers, echte mensen' is onze adoptie campagne vorige maand gestart. Deze nieuwsbrief: Martijn. Voor iedereen die op een doordeweekse dag de stichting bezocht heeft, een bekend gezicht. Martijn, die al bijna tien jaar vier dagen in de week bij ons vrijwilligerswerk doet. Top Onyx-knuffelaar, ezelverzorger én schapenverzorger, poortjes-controleerder, Uriël-optiller en wat al niet meer. Oftewel: echte vrijwilligers? Supermensen.

Kintsugi

Onze sociaal-maatschappelijke pijler speelt een steeds grotere rol in het functioneren van de stichting. Wij wisten altijd al, dat 'wij ezels hebben om mensen te helpen' en dat lijkt wel steeds sterker te worden. Voor de mensen die willen weten wat Kintsugi is, volg de link hieronder voor de uitleg. In de afgelopen maanden hebben wij weer veel nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen, elk met hun eigen rugzakje, hun eigen redenen om hier te komen. En elke keer weer word ik bijna emotioneel wanneer ik zie hoe de ezels en de warmte van onze organisatie zoveel teweeg brengt bij deze mensen. Wij zijn niet voor niets uniek in Nederland met het aantal mensen die nadat ze hun taakstraf hier volbracht hebben, aanblijven als vrijwilliger. Dit is misschien wel het grootste compliment.

Onze werking is als Kintsugi

Aan het genieten in het winterzonnetje 🥰

Bedankt!

Ik wil onze community enorm bedanken voor de steun! Jullie steun maakt het mogelijk dat wij al 17 jaar lang ezels opvangen, verzorgen, herstellen en weer kunnen doorplaatsen naar een nieuw liefdevol ezeladres. Dat wij hooi en stro kunnen kopen, speciaal voer zoals Lucerne, Alpha Ezelmix, Seniorvoer, Fiber Force en Slobber, dat wij de dierenartskosten kunnen betalen, de hoefsmid en de tandarts … Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk. Bedankt!

P.S. Hulp voor mishandelde, verwaarloosde, zieke en oude ezels blijft nodig. Ook in Nederland. Help alsjeblieft mee met een gift. Ieder bedrag helpt!

     

Anbi
Stichting de Ezelshoeve, Goorweg 3, 5111CR Baarle-Nassau, T: +31 627 136 736,
KvK: 18077520 - IBAN: NL88 RABO 0105 5492 15 - BIC: KREDBEBB
ezelshoeve@hotmail.com | www.ezelshoeve.nl
Bekijk de webversie - Voorkeuren beheren of uitschrijven