Over open dagen, schoonheidsweken en stagiaires
Nieuwsbrief november 2022

Soms is er heel weinig te vertellen ...

Er zijn van die maanden dat we het op de Ezelshoeve gewoon heel druk hebben gehad met van alles en nog wat en als je dan terugkijkt, je heel weinig te melden hebt. We hebben geen nieuwe ezels binnen gekregen, geen ezels doorgeplaatst. Alle ezels doen het eigenlijk heel erg goed. Dieske, Dunya en Bep zijn in de kudde geplaatst en dat gaat fantastisch. Wanneer je hier elke dag met de dieren bezig bent, dan zie je die subtiele veranderingen. Dieske en Bep waren heel erg onrustig en wat onzeker toen ze in de kudde kwamen. De eerste dag waren ze helemaal bezweet van het rennen en stonden ze bij het avondmaal apart van de grote ruif. Nu waren ze allebei aan de ruime kant, dus iets minder eten kon voor beiden geen kwaad. Maar dan zie je ze veranderen, elke dag een beetje. Je ziet ze iets rustiger worden, iets minder vluchten, iets dichter bij de ruif komen. Een dag later zie je ze al voorzichtig met de anderen mee-eten, tot één van de vaste kudde hun kant op komt. Na een week lopen ze in de kudde, alsof ze er altijd al liepen. Werkelijk: dat zijn die kleine vooruitgangen waar we zo van kunnen genieten als je dat ziet gebeuren, maar die weinig 'nieuws-gehalte' hebben. Je kunt er ook nauwelijks een filmpje van maken, of iets dat recht doet aan het gevoel dat het geeft. Welk gevoel? #LaVieEstBelle.

Hoe gaat het met Pedro?

Met Pedro gaat het goed. Zijn wonden zijn al bijna genezen en hij wordt een steeds liever mannetje. Al zijn hengsten-gedrag neemt met de dag af, hoewel Quincet en Huub (buurmans' hengst) hem af en toe nog triggeren. Maar Cindy, de nieuwe eigenaresse is al vanaf de andere kant van Nederland gekomen om hem te bezoeken. Het was werkelijk Love-At-First-Sight. Nog een weekje of zo en dan kan hij naar haar toe gaan.

Stageopdracht

Afgelopen maand deden weer vier stagiaires hun blokstage hier. Dat is ook de periode dat alle vrijwilligers een stapje rustiger aan kunnen doen. Bij de koffiepauze is het dan gezellig druk, maar het werk is vaak heel snel gedaan. Hierdoor hebben ze veel tijd om met de ezeltjes te gaan wandelen en voor specifieke stageopdrachten. Eén van hun opdrachten ging over reclame maken en wij hebben hen de nieuwe Adoptie-campagne laten maken. Het moet natuurlijk niet allemaal even serieus zijn, dus hebben ze ook een komische foto gemaakt van het stereotype beeld van een ezel. Met Siem in de hoofdrol 🤣

Donna

Hoe gaat het nu met Donna? Enige tijd geleden ging het erg slecht met Donna en dat lieten we haar adoptieouders weten. Velen kwamen om afscheid te nemen van Donna, maar… Donna was er nog niet klaar voor! Ze begon weer wat te eten en voorzichtig te stappen. Ze heeft betere dagen en slechtere dagen maar ze laat ons merken dat ze nog even wil blijven.
En dat mag, lieve Donna. Zodra je er aan toe bent zal je het ons duidelijk laten zien. Voorlopig genieten we nog even van jou ❤️

Open dagen

Lang over gesproken, lang op gewacht! Voor het eerst in jaren gooien we op 10 en 11 december voor twee dagen de poort weer open (van 11h tot 17h) voor de open dagen in kerstsfeer. Uiteraard met de ezels in het middelpunt! 🤩 Zie uitnodiging onderaan.

Nieuw adres voor ...

Job en Mees

Onze Job (bruin) en Mees (grijs) stonden met nog twee ezeltjes bij een bedrijf. Vanwege andere prioriteiten kregen ze niet meer de aandacht die ze verdienden en vroeg de eigenaar ons om een beter adres voor ze te zoeken. Nou, die hebben we gevonden. 27 oktober hebben we Job en Mees opgehaald en direct doorgebracht naar hun nieuwe adresje. Hier stonden 3 generaties van de familie America enthousiast te wachten op hun komst en het eerste dat ze deden was: knuffelen!!!

Schoonheidsweek

Afgelopen week waren de hoefsmeden er, voor de hele kudde en de ezeltandarts voor (met name) de oudjes. Dit zijn altijd drukke dagen voor ons, maar de ezeltjes zijn er eigenlijk wel aan gewend. Op de foto hieronder onze hoefsmid, Leon van Zoggel, die even extra tijd voor Donna maakt. Samen met zijn zoon kappen zij in één middag de gehele kudde. En de kudde lijkt steeds groter te worden ... momenteel staan er 32 ezels op de Ezelshoeve 😱
Foto daaronder: Marcel Michielsen.

Bedankt!

Onze dank gaat uit naar iedereen die ons een warm hart toedraagt. Of het nu digitale ❤️-jes zijn of mensen die de ezels komen bezoeken. Alle adoptieouders en donateurs in het bijzonder, want zij maken het mogelijk dat wij dit fantastische werk kunnen blijven doen. Dank ook aan de anonieme voer-donateur, die ons maandelijks verrast.

P.S. Hulp voor mishandelde, verwaarloosde, zieke en oude ezels blijft nodig. Ook in Nederland. Dat zie je wel aan Michaël, Donna en nu ook Dunya. Help alsjeblieft mee met een gift, of nog leuker: neem een adoptie! Hiermee verbind je jezelf aan één specifiek ezeltje ❤️

     

Anbi
Stichting de Ezelshoeve, Goorweg 3, 5111CR Baarle-Nassau, T: +31 627 136 736,
KvK: 18077520 - IBAN: NL88 RABO 0105 5492 15 - BIC: KREDBEBB
ezelshoeve@hotmail.com | www.ezelshoeve.nl
Bekijk de webversie - Voorkeuren beheren of uitschrijven