Over kleine hengsten met groot ego en grote ezels met een klein hartje ❤️
Nieuwsbrief oktober 2021

Een relatie gebaseerd op vertrouwen

Nog nooit heeft een ezel zoveel impact gehad op de stichting als Uriël. Onze vorige nieuwsbrief was volledig aan haar gewijd, dus zullen we er nu minder over uitweiden, maar … Zoals een vrijwilliger zei: je zorgt niet voor een ezel, je gaat een relatie met haar aan. P-P is die relatie aan gegaan en wauw, wat maken die twee stappen! Maar die relatie is gebaseerd op onderling vertrouwen en zelfs na twintig jaar ervaring met heel veel ezels, hadden wij dat stukje onderschat. Op het moment dat wij twee weken op vakantie gingen, verloor Uriël onmiddellijk het vertrouwen in haar omgeving en het is heel zwaar geweest voor de aanwezige vrijwilligers om haar elke dag overeind te helpen. Hoe mooi is het om te zien, dat op het moment dat P-P zijn bruine kop liet zien, Uriël direct weer opveerde en het vertrouwen weer 100% terug kreeg.
Uiteraard is Uriël niet het enige wondertje op de Ezelshoeve en daarover in deze nieuwsbrief meer.

Nieuw op de hoeve

Thelma, Louise, Roosje en Bambi

2 september haalden we 4 knappe dames op. Roosje & Bambi (moeder en dochter) en Thelma & Louise (ook moeder en dochter en door ons in 2015 doorgeplaatst), op de foto hieronder van links naar rechts 😉
Het in de trailer krijgen van deze dames was nogal een dingetje 😱 De dames waren nooit meer verplaatst sinds 2015 en Bambi was daar zelfs geboren. Uiteindelijk natuurlijk gelukt en bij ons op een apart weitje gezet. Deze vier knapperds zullen door ons getraind gaan worden op halsteren, hoefjes aangeven, lopen aan een touwtje, enz. En we gaan uiteraard op zoek naar een nieuw plekje voor hen! En verderop in deze nieuwsbrief lees je dat al.

Valentino

Valentino haalden we 9 september op en hij zal wel naar Valentino Rossi vernoemd zijn 😱 Wat ging die als een speer! Ergens in die ongelofelijk stoere, kleine hengst zit een leuk ventje van 8 jaar. Wat kan die jongen hard balken, zeg maar brullen! Dit kwam doordat Valentino nog niet gecastreerd was en dus nog een echt testosteron-bommetje. Zijn castratie stond dus ook voor de volgende dag al gepland! Zijn gedrag is door de castratie al erg verbeterd en hij reageert supergoed op de clickertraining.

Tosca en Othello

Een spannende dag op 10 september voor Tosca en Othello! We haalden dit duo namelijk op bij ons gastgezin waar ze enkele maanden verbleven. Gastgezin Nikola heeft hen goed geobserveerd en aan hun opvoeding geschaafd 😉
Othello vond meteen weer zijn weg in de kudde en geniet van alle vrienden waarmee hij kan spelen en onzin uithalen 😊
Tosca (op de foto links) plaatsten we meteen door naar een nieuw plekje maar lees daarover meer bij Tosca’s column.

Doorgeplaatst

Kobus en Derk

De jongens Derk en Kobus haalden we op 16 september op in Oosterwijtwerd.
Vanuit Oosterwijtwerd plaatsten we de mannen rechtstreeks door naar Maasland, zo'n 3,5 uur verderop. Hier gaan ze bij Zorgboerderij Labyrint wonen, een prachtige plek voor deze mooie mannen. Derk is degene met de witte neus.

Tosca gaat weer verder

We constateerden dat Tosca en Othello niet echt meer bij elkaar pasten. Tosca met haar 21 lentes werd “te oud” voor de 13-jarige Othello. Hij overheerste Tosca o.a. te veel bij het eten waardoor hij te dik werd en Tosca te mager. Hij wilde spelen en ravotten maar dat was niet wat Tosca wilde. Op 10 september haalden we hen bij ons gastgezin Nikola op en plaatsten Othello bij ons in de kudde. Tosca brachten we meteen naar het MEK in Oosterhout waar zij samen is gaan wonen met de oudere heer Nono. De match was meteen súper! Maar ook met de bezoekers van het MEK doet Tosca het supergoed! Zij haalt haar hart op met alle knuffels die zij krijgt en laat echter ook duidelijk zien dat ze in de relatie met Nono “de broek aanheeft”. 😊

Thelma en Louise

Een nieuw thuis voor Thelma en Louise!
Nadat ze 10 dagen bij de Ezelshoeve hebben gewoond, mochten we ze al doorplaatsen naar hun nieuwe huisje. Thelma en Louise zijn 12 september naar Lutjewinkel gebracht. Na een flink eind in de trailer, Lutjewinkel ligt niet om de hoek en ze hadden dit keer geen oude, open Ford Thunderbird 1966 (voor de filmkenners), stond hun nieuwe familie op ze wachten!
Voor hen die de stichting al lang kennen: zoals echte gangsters zijn Thelma en Louise niet hun eigen namen. Voorheen stonden ze bekend als Babbeloe (Thelma) en Snoepie (Louise).
Nu hun gangsterjaren achter hen liggen, gaan ze een hele fijne toekomst tegemoet op deze prachtige nieuwe plek! (Thelma met witte neus)

Wist u het al? Onze nieuwe 'bijna-klaar' website is sinds 18 oktober live gegaan. Ga kijken op www.ezelshoeve.nl, wij zijn alvast enthousiast. Deze nieuwsbrief is ook voor de eerste keer via de website verstuurd en we hopen dat alles goed gegaan is. Mocht je opmerkingen hebben over de inhoud of over de website, dan kun je dit melden via het contactformulier op de website. Wanneer je deze nieuwsbrief 'ten onrechte' ontvangt, dan wil ik voorstellen dat u zichzelf uitschrijft voor de nieuwsbrief (kan onderaan) en onze excuses voor het ongemak.

Bedankt!

Waanzinnig bedankt voor al jullie steun, zowel moreel als financieel. In verband met Werelddierendag had DierenLot een digitale donatie bus gestart. Wij willen alle mensen die hier gedoneerd hebben ongelofelijk bedanken! Elke euro wordt door DierenLot verdubbeld en onze bussen hebben een heel mooi bedrag opgebracht! Hiervan kunnen wij heel veel ezels helpen! Bedankt!

P.S. Hulp voor mishandelde, verwaarloosde, zieke en oude ezels blijft nodig. Ook in Nederland. Help alsjeblieft mee met een gift. Ieder bedrag helpt!

     

Anbi
Stichting de Ezelshoeve, Goorweg 3, 5111CR Baarle-Nassau, T: +31 627 136 736,
KvK: 18077520 - IBAN: NL88 RABO 0105 5492 15 - BIC: KREDBEBB
ezelshoeve@hotmail.com | www.ezelshoeve.nl
Bekijk de webversie - Voorkeuren beheren of uitschrijven