Gust in the middleMeer ezelsMeerdere ezelsEzels rusten in de weiEzelshoeve\'s 2020Ezels bij de oude kerststal in de sneeuwEzels bij de oude kerststal in de sneeuw IIEzels grazend in de wei in een mooie nazomerse dagAlle ezelkoppies aan het hekEzels worden hooi gevoerd in de weiEzels grazen in de weiKerstezels in de weiNiNa\'s eerste kennismaking met de kuddeBart, Pieter, Molly, Happy, Lisa en RosaEzels in de weiEzels snoepen langs de weg

Doorplaatsing

Als een opvangezel weer helemaal opgeknapt is en goed in zijn vel zit, kan deze naar een nieuw thuis.

Bij doorplaatsing komt de doorplaatsouder kennis maken met ons en de ezel bij Stichting de Ezelshoeve. Als men nog geen ezelervaring heeft verwachten wij dat men minstens één dag of twee dagdelen bij de Stichting meeloopt om zoveel mogelijk kennis op te doen. Een eis van de Stichting is dat een ezel altijd bij een soortgenoot komt te staan, dus nooit alleen.

Verder moeten wei en stalling aan of heel nabij het woonhuis gelegen zijn. Met merries van de Stichting mag niet gefokt worden. De ezel mag nooit doorverkocht worden en blijft te allen tijde onder supervisie van de Stichting.

De ezel is voordat hij doorgeplaatst wordt; gecastreerd, gechipt en voorzien van een paspoort, recentelijk ontwormd, geënt en bekapt en heeft de tandarts zijn gebit gecontroleerd en eventueel behandeld. De ezel wordt door de Stichting naar zijn nieuwe thuis gebracht.

De doorplaatsouder heeft 3 maanden "garantie". Dit houdt in dat als het in deze 3 maanden niet klikt tussen de doorplaatsouder of de ezel die er al is, de ezel kosteloos wordt afgehaald en het geld geretourneerd wordt.