Gust in the middleMeer ezelsMeerdere ezelsEzels rusten in de weiEzelshoeve\'s 2020Ezels bij de oude kerststal in de sneeuwEzels bij de oude kerststal in de sneeuw IIEzels grazend in de wei in een mooie nazomerse dagAlle ezelkoppies aan het hekEzels worden hooi gevoerd in de weiEzels grazen in de weiKerstezels in de weiNiNa\'s eerste kennismaking met de kuddeBart, Pieter, Molly, Happy, Lisa en RosaEzels in de weiEzels snoepen langs de weg

Herplaatsbare ezels

Hanna

Geboortedatum :
2001

Op de Ezelshoeve sinds :
Maart 2014

Bijzonderheden :

 • Een wat terughoudend ezeltje
 • Heeft een moeilijk gebit
 • Verblijft bij gastgezin Hellegat

 

Hanna kwam samen met Bram, Beau en Dora vanuit Groningen naar de Ezelshoeve. Zij waren van een oude dame die ernstig ziek was en in september 2014 overleed. Zij waren in het begin wat schichtig omdat ze al langere tijd weinig contact hadden gehad met mensen. Hanna is nog wat terughoudend tegenover vreemden maar als ze je eenmaal goed kent laat ze haar achterdocht varen. Hanna verblijft momenteel bij ons Gastgezin Hellegat. Daar heeft zij alle rust om te zijn wie zij is. Hanna is doorplaatsbaar samen met Roosje. Belangrijk is dat met weet dat Hanna nooit een echte knuffelezel zal worden maar Roosje is dat des te meer.

Is herplaatsbaar samen met Roosje

Roosje

Geboortedatum :
2008

Op de Ezelshoeve sinds :
Januari 2015

Bijzonderheden :

 • Dacht dat ze een koe was
 • Is een wat grotere ezel
 • Verblijft bij gastgezin Hellegat

 

Roosje stond in haar eentje tussen een kudde koeien. Gelukkig merkte haar eigenaresse dat dit voor haar geen leuk leven was en vroeg zij of Roosje bij ons mocht komen wonen. Dat vond Roosje zelf geen goed plan want zij dacht dat ze een koe was! Ze kon niets met het ezelgedrag en ze vond hier geen aansluiting in de kudde. Roosje was verder niets gewend en dat bleek wel toen de hoefsmid kwam om haar hoeven te kappen. Ze vocht om daar onderuit te komen. Inmiddels is haar gedrag enorm veranderd en is ze een voorbeeldige ezel. Ze geeft haar voetjes netjes aan om ze te laten verzorgen en komt bij de mens haar knuffeltjes halen.

Is herplaatsbaar samen met Hanna

Matts

Geboortedatum :
23 mei 2016

Op de Ezelshoeve sinds :
6 juni 2016

Bijzonderheden :

 • Weesveulen
 • Pleegzoon van Dora
 • Een echte deugniet

 

Matts stond samen met zijn moeder en een volwassen hengst bij een particulier. Waarschijnlijk heeft de hengst de merrie willen dekken maar wilde zij haar veulen beschermen. Hierbij is haar bekken gebroken en moest zij worden geëuthanaseerd. De dierenarts bracht Matts diezelfde avond nog naar ons toe.
Matts kreeg de eerste weken om de drie uur de fles van ons, ook 's nachts! Na twee weken kwam Dora van haar logeeradres terug naar de Ezelshoeve en probeerden we haar te matchen met Matts. Dit is ons gelukt en Dora zorgt er nu voor dat haar pleegzoon Matts een goede ezelopvoeding krijgt!

BESCHIKBAAR VOOR DOORPLAATSING WANNEER HIJ EEN JAAR OUD IS

Iejoor

Geboortedatum :
1 mei 2007

Op de Ezelshoeve sinds :
25 mei 2016

Bijzonderheden :

 • Kan niet bij andere weidedieren zoals geiten en schapen
 • Is een niet al te grote ezel
 • Verblijft bij gastgezin Hellegat

 

Iejoor is in 2012 bij de Ezelshoeve gekomen. Zij stond in een wei met allerlei andere dieren zoals geiten, schapen, herten en struisvogels. Nadat zij daar een veulen kreeg viel zij de andere dieren aan. Dit deed zij waarschijnlijk om haar veulen te beschermen. Na een aantal maanden bij de Ezelshoeve is Iejoor samen met Simba doorgeplaatst. Zij konden hier helaas niet blijven en zijn teruggekomen naar de Hoeve. Iejoor staat momenteel bij ons gastgezin Hellegat. Iejoor is een lieve ezel die NIET bij geiten, schapen, kippen en andere kleine dieren in de wei kan. Zij duldt alleen een andere ezel in haar wei.

Simba

Geboortedatum :
15 mei 2006

Op de Ezelshoeve sinds :
25 mei 2016

Bijzonderheden :

 • Onzeker ventje
 • Wil een baas die hij kan vertrouwen
 • Heeft een hartje van goud

 

Simba is in augustus 2011 met zijn moeder Fien als erg onwillige ezel binnengekomen. We hebben besloten hen los van elkaar door te plaatsen om meer zelfvertrouwen te kweken. Simba werd in augustus 2012 doorgeplaatst samen met Iejoor, een ezelin met pit. Zij konden daar helaas niet blijven en zijn teruggekomen naar de Ezelshoeve. Omdat de kudde hier op dat moment erg groot was plaatsten we hen naar ons gastgezin Hellegat. Helaas werd Simba geen maatjes met één van de ezels daar en we haalden we hem daar weer op en plaatsten hem hier in onze kudde.

Simba is een ezel die heel veel mee heeft gemaakt in zijn jeugd. Hierdoor werd hij onzeker en verloor het vertrouwen in de mens. We zoeken een nieuw plekje voor hem waar hij voelt dat hij geliefd is en mag zijn wie hij is. Een eigenaar met geduld zonder al te veel "kunstjes" van hem te verlangen.

Momenteel zijn er hier 2 ezels met de naam Simba, daarom wordt hij door ons zwarte Simba genoemd.