Gust in the middleMeer ezelsMeerdere ezelsEzels rusten in de weiEzelshoeve\'s 2020Ezels bij de oude kerststal in de sneeuwEzels bij de oude kerststal in de sneeuw IIEzels grazend in de wei in een mooie nazomerse dagAlle ezelkoppies aan het hekEzels worden hooi gevoerd in de weiEzels grazen in de weiKerstezels in de weiNiNa\'s eerste kennismaking met de kuddeBart, Pieter, Molly, Happy, Lisa en RosaEzels in de weiEzels snoepen langs de weg

De vrijwilligers

Peter Baars 

Geboren op een boerderij in Haarlemmerliede in 1955 groeide ik op tussen de dieren. Mijn opa was verbonden met de natuur en nam me vaak mee naar de dieren. In de loop der jaren ontwikkelde ik echter voor drie diergroepen een bijzondere liefde: wolven, roofvogels en ezels. De eerste twee soorten kan ik alleen bewonderen in de dierentuin of bij roofvogelshows.

peter_baars_2


Ezels kon ik echter iedere dag zien. De kinderboerderij in Heemstede (met de ex-Ezelshoeve bewoonster Doortje), de kinderboerderij in de binnenstad en in Haarlem-Noord. Verder kon ik iedere vakantie in Wallonië "langoren" bewonderen.
De geweldige eigenzinnige gedragingen. Het ene moment in een knuffelbui , het volgende moment en nu-is-het-wel-genoeg-bui, ga maar weer!
Wat dat betreft had ik ook een ezel kunnen zijn. Nu ik er goed over nadenk zijn er nog wel meer gelijkenissen, maar deze zijn niet interessant.

Via het donateurschap kwam ik in contact met De Ezelshoeve en op de open dag in 2008, ging ik met Mariska, een vriendin, naar Baarle Nassau.
Er bleek een ezel beschikbaar te zijn voor adoptie, ene Onyx. Laat dit nu precies de ezel zijn waar we de gehele dag mee bezig waren.


Het was net of de klik er al was. Die dag werden wij de trotse adoptieouders van onze zoon Onyx. Wat werd dit een geweldige relatie. Iedere twee weken keken we naar het bezoek uit en al snel vonden we het ook lekker om poep te ruimen, water bij te vullen en andere klussen te doen. Zo werden we half vrijwilliger, half adoptieouder.

Valt er nog meer op te merken dan de liefde voor Onyx? Ja, natuurlijk. Het geweldige gevoel dat ik bij alle ezels op de hoeve heb, het bijzondere contact met de schapen (die ik steeds meer waardeer), de honden, de gans en last but not least alle mensen die de hobby delen.Ik heb altijd een gevoel van "thuis" komen. Warme, hartelijke mensen, ieder met zijn eigen karakter en interesse maar allen behept met een gevoel van respect en elkaar in de waarde laten. Ik vind het ook leuk om met de één over duiken, de ander over muziek en weer een ander over boeken of sport te praten.Kortom, We gaan elkaar nog vaak zien in het Brabantse land !

 


« Previous Image 10 van de 11 Next Image »
Terug