Gust in the middleMeer ezelsMeerdere ezelsEzels rusten in de weiEzelshoeve\'s 2020Ezels bij de oude kerststal in de sneeuwEzels bij de oude kerststal in de sneeuw IIEzels grazend in de wei in een mooie nazomerse dagAlle ezelkoppies aan het hekEzels worden hooi gevoerd in de weiEzels grazen in de weiKerstezels in de weiNiNa\'s eerste kennismaking met de kuddeBart, Pieter, Molly, Happy, Lisa en RosaEzels in de weiEzels snoepen langs de weg

De vrijwilligers

Mariska GreschIk ben Mariska Grech en sinds juni 2008 kom ik op De Ezelshoeve. Het begon met de vraag van een goede vriend, Peter Baars, of ik mee wilde naar de Opendag van de Ezelshoeve. Hij was uitgenodigd omdat hij al donateur was hij en zou het wel gezellig vinden als ik mee ging. mariska_3 

Ik ben opgegroeid in Haarlem met heel veel huisdieren en een kinderboerderij aan de overkant van de straat. In het weekend hielp ik vaak mee op de kinderboerderij en ik vond het nooit vervelend werk. Inmiddels woon ik samen met zeven katten, twee konijnen en drie aquaria. Kortom Peter wist dat ik van alle dieren houd en vroeg dus of ik mee ging.

Op de bewuste dag ging ik even op een hek hangen, lekker rustig. Er stond een prachtig ezeltje voor me en ik keek in zijn mooie ogen. Nog nooit voelde ik zo veel rust over me komen. Dus ben ik een tijd bij hem blijven staan. Heerlijk dat gevoel !
We spraken Jaqueline later en die vertelde dat er een ezel vrij was voor adoptie. Hij stond nu achter in de wei met een lichtblauw naamplaatje met "Onyx" erop. Wij er heen,... kijk ik in precies dezelfde ogen als bij het hek! Dat is geen toeval, dat is mijn ezel. Snel overlegd met Peter en we waren het meteen eens; Onyx is met trots door ons geadopteerd.

 

 

In het begin kwam ik onwennig op de hoeve en keek om me heen en dacht, welk ezeltje mag ik vandaag wat beter leren kennen ? Altijd kwam er wel een ezel op me af en die kreeg die dag zo veel mogelijk aandacht van mij, los van Onyx natuurlijk ! Langzaam leerde ik ze allemaal kennen. En het is echt niet zo dat als je één ezel kent, je ze allemaal kent. Stuk voor stuk bijzondere dieren met allemaal een eigen bijzonder goedaardig karakter. Hoe kun je niet van ezels houden?

De ezels, alle andere dieren, ja en zelfs alle mensen op de Ezelshoeve geven mij het gevoel of ik er thuis ben en gewoon lekker kan zijn wie ik ben. Ik kijk uit naar iedere dag dat ik op de Ezelshoeve ben!

 

 


« Previous Image 8 van de 11 Next Image »
Terug