Gust in the middleMeer ezelsMeerdere ezelsEzels rusten in de weiEzelshoeve\'s 2020Ezels bij de oude kerststal in de sneeuwEzels bij de oude kerststal in de sneeuw IIEzels grazend in de wei in een mooie nazomerse dagAlle ezelkoppies aan het hekEzels worden hooi gevoerd in de weiEzels grazen in de weiKerstezels in de weiNiNa\'s eerste kennismaking met de kuddeBart, Pieter, Molly, Happy, Lisa en RosaEzels in de weiEzels snoepen langs de weg

De vrijwilligers

Liliane Blomliliane_1Mijn naam is Liliane Blom, ik ben een dierenvriend en mijn hele leven al dol op ezeltjes. Al toen ik heel klein was hadden ezeltjes een speciale plaats in mijn hart. Sinds de zomer van 2007 ben ik betrokken bij De Ezelshoeve als adoptieouder van ezeltje Ramses en als vrijwilliger. Thuis heb ik een hond, maar jammer genoeg is het niet mogelijk daar ezeltjes te houden. 

Heel toevallig las ik die zomer een klein berichtje in de krant, waarin de mogelijkheid werd vermeld om ezel-wandelingen te maken vanuit De Ezelshoeve in Baarle-Nassau. Dat leek mij meteen ontzettend leuk. Direct heb ik dan ook contact opgenomen met De Ezelshoeve. Naar aanleiding van de informatie op de website en vooral door het gesprek dat ik bij mijn eerste bezoek had met Jacqueline van den Berg raakte ik zeer onder de indruk. Enerzijds is het heel naar om te horen wat deze dieren hebben meegemaakt. Anderzijds is het geweldig om te zien hoe ze lichamelijk én geestelijk zijn opgeknapt door de onvoorwaardelijke liefde en het vele werk van Jacqueline, P-P en de medewerkers.

liliane_2Natuurlijk maakte ik die eerste keer ook kennis met alle ezels, een heel ontroerend gebeuren!! Allemaal zo lief en toch zulke verschillende persoonlijkheden. Ook zo'n verscheidenheid in uiterlijk. Chamor was pas een paar weken oud, zo'n schattige baby-ezeltje. En vooral werd ik getroffen door de kleine Ramses en zijn pleegmoeder Isis, ik had gelijk iets met dat kleine kereltje. Een paar dagen later bleek dat ik hem kon adopteren, ik was helemaal gelukkig en ik hoop hij ook.

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk op de Ezelshoeve te zijn. Af en toe ga ik als begeleider mee met de wandelingen, o.a. bij kinderverjaardagen. Het is geweldig om te zien hoe goed de meeste kinderen met de ezeltjes omgaan, geïnteresseerd zijn en genieten van zo'n niet alledaags feestje.

Het is ook zo leuk om een klein eindje met Ramses alleen te wandelen, het geeft een intens contact. Zonder de andere  ezels, m.n. Isis, vindt hij dit nog heel raar en een beetje eng, maar het zal wel wennen voor hem.


Hij vindt het grappig als ik achteruit loop en liedjes voor hem zing, dan gaan zijn oren naar voren en loopt hij naar me toe. Terug thuis rent hij dan naar Isis om te vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt en komt dan heel opgelucht en baldadig terug om te worden geaaid en om te kijken of ik een worteltje in mijn zak heb, of hij gaat eens lekker op de grond rollen.

Fijne momenten zijn ook het borstelen van de ezeltjes, hen te aaien, tegen hen te praten en zo maar rustig bij hen in de stal of de wei te zijn.

Ik hoop in de toekomst wat meer tijd vrij te krijgen om mee te kunnen helpen op De Ezelshoeve en nog lang direct en indirect een beetje bij te kunnen dragen aan de gezondheid en het geluk van de ezeltjes.


« Previous Image 6 van de 7 Next Image »
Terug